IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2011, 00:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mesleki Astım Artıyor




Ülkemizde 3.5 milyon kişi astım sorunu yaşıyor. Kimi meslekler de astım oluşumunu tetikliyor. Peki hangi mesleklerde çalışanlar risk altında? İşte yanıtı...
Anadolu Sağlık Merkezi’nin işyeri hekimlerine yönelik olarak düzenlediği “İşyeri Hekimleri Sempozyumu”nun üçüncüsü geçtiğimiz günlerde, geniş bir katılımla gerçekleşti. Anadolu Sağlık Merkezi’nin konferans salonunda düzenlenen sempozyumda mesleki hastalıklar farklı konu başlıklarında ele alındı.
Toplantının en ilgi çekici konularından birini dünya genelinde sıklığı giderek artan astım oluşturdu. Özellikle son yıllarda mesleki ajanlara bağlı olarak artış gösteren astımla ilgili Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hişam Alahdab bilgi verdi. Astımın dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediğini dikkat çeken Dr. Alahdab, bu rakamın ülkemiz için yaklaşık 3.5 milyon kişi olduğunu işaret etti. Konuşmasında, erişkin döneminde ortaya çıkan astımın yüzde 9-15’ini oluşturan mesleki astıma dikkat çeken Dr. Hişam Alahdab, “Erişkin döneminde ortaya çıkan veya çocukluk astımının erişkin döneminde yinelediği tüm kişilerde mesleki maruziyet akla gelmelidir” dedi.
İş yerinde gelişen astımın tanısının sıklıkla atlandığını söyleyen Dr. Alahdab, sözlerine şöyle devam etti:
“Mesleki astımın atlanmaması için işe girmeden önce astım semptomu olmayanlarda ve sigara içmeyenlerde yeni gelişen burun akıntısı, öksürük, hışıltı dikkate alınmalıdır. Semptomların işten uzaklaşınca düzelmesi ve işe dönünce kötüleşmesi teşhiste yardımcıdır. Tedavinin en önemli basamağını ise hastanın iş ortamından uzaklaştırılması oluşturur.”
Hangi Meslekler Risk Altında?
Mesleki astımdan korunmak adına özellikle yüksek riskli iş yerlerinin belirlenerek, buradaki çalışanların ayrıntılı sorgulanması ve incelenmesi gerektiğini ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hişam Alahdab, riskli iş kollarında çalışıp yeni riniti ortaya çıkan kişilerin özellikle yüksek riskli olarak belirtilmesi gerektiğini söyledi.
Her yaştaki astımlı hastaya eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan ve sigara içmenin riski artıran bir faktör olduğuna işaret eden Dr. Alahdab, mesleki ajanlara maruz kalan meslek gruplarından birkaçını şöyle sıraladı; fırıncılar, çiftçiler, sağlık çalışanları, kanatlı yetiştiricileri, gemi yüklemede çalışanlar, ipek işletmeciliği, güzellik salonu çalışanları, kaplamacılar, plastik çalışanları.

ailem

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artıyor, astım, mesleki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bel çevresi genişledikçe astım riski artıyor. System Sağlık Köşesi 0 21 Eylül 2011 21:22