IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2012, 22:38   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Optik Kusurlar




Gözbebeği tarafından optik kanunlarına uygun olarak odaklanan görüntüler normal olarak ağtabaka üzerine düşer. Ama göz çok iri ya da çok uzunsa, görüntü tam ağtabaka üzerine düşmez ve biraz önde oluşur.

Bu durumdaki bir göz miyop olarak nitelenir. Miyop gözler görüntüyü normal yerine oturtan içbükey (ıraksak) camlarla düzeltilmelidir. Çocukluk ve yeni yetişkinlik çağında kötü çalışma koşullan (yetersiz ışık) sık sık miyopluğa yolaçar.

Bu şekilde meydana gelen miyopluğa okul miyopluğu denilebilir. Bu nedenle, çocukları ders çalışırken iyi gözlemek (kitap hiç bir zaman 33 cm.’den daha yakın okunmamalıdır) ve göz bozukluklarını erkenden ortaya çıkarmak gerekir.

Cöz bozukluğunun çocuklarda, ders çalışamama, sınıfta dersi izlemekte güçlük çekme, baş ağrısı ve eli sık sık alna götürme gibi bazı özel belirtileri vardır. Miyopluğun artmasına göz yumulmamalıdır. Göz çok küçük ya da çok yassı ise, görüntü ağtabakasının gerisinde oluşur. Bu tip gözler hipermetrop olarak nitelenir.

Göz yorgunlukları ve yarım başağrıları özellikle hipermetroplukta görülür. Bu kusur dışbükey (yakınsak) camlarla düzeltilir. Saydam tabaka ile göz merceğinin küresel yüzeyleri gözün optik ekseni çevresinde dönel değillerse astigmatizm denilen göz kusuru meydana gelir. Bu kusur da silindirik camlarla düzeltilir.

Normal olsun ya da olmasın, gözün uyum gücü, kişi yaşlandıkça zayıflar. Bu tür kusuru bulunan gözler presbit olarak nitelenir. Presbitlik ancak 45 yaşlarına doğru meydana gelir. Miyop gözde presbitlik çok daha ileri yaşlarda ortaya çıktığı halde hipermetrop gözde çok erken belirir. Presbitliğin belirtisi yakını iyi görememektir.

Gözü presbit olan kişi kitabı gözünden uzaklaştırarak okur. Presbitlik dışbükey camlarla düzeltilir. Göz yorgunluğunun önüne geçmek için de, ancak 33 cm.’den okuma güçleşince gözlük takılmağa başlanmalıdır.


A) Gözyuvarının anatomik yapısı

1) Camsı madde
2) Göz merceği
3) ön oda sıvısı
4) Saydam tabaka
5) İris
6) Sert tabaka
7) Göz siniri
8 ) Ağ tabaka
9) Damar tabaka
10) Gözü hareket ettiren kaslar
11) Sarı leke
12) Kara leke

B) Gözyuvarmı saran damar ve sinir ağı.

Göz siniri sarıyla, kirpiksi sinirler ağı beyazla, atardamarlar kırmızı ve toplardamarlar maviyle gösterilmiştir. Göz akını oluşturan sert tabaka ise açık maviyle belirtilmiştir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kusurlar, optik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cezbeden Kusurlar Süslü Ah Erkekler 5 28 Nisan 2010 03:01
Kusurlar Lady İslamiyet 0 26 Nisan 2010 09:20
Optik 'ten Selamlar OptiK Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 15 25 Mart 2010 21:05