IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2012, 23:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni bir hastalık türü çıktı!




Yüksek ateş, iştah kaybı ve el ile ayaklarda kaşıntı ile başlayan esrarengiz hastalık türü ortaya çıktı..


Vietnam'ın orta kesimlerinde görülen esrarengiz bir hastalığa 100'den fazla kişi yakalanırken, hastalıktan şu ana kadar 19 kişi öldü.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER YAKALANIYOR

Vietnam'daki yetkililer, hastalığın araştırılması için uluslararası sağlık uzmanlarından yardım istendiğini, hastalığa çoğunlukla çocukların ve gençlerin yakalandığını kaydetti.

Quang Ngai vilayetindeki Ba To bölgesinin Halk Komitesi Başkanı Le Han Phong, yüksek ateş, iştah kaybı ve el ile ayaklarda kaşıntı ile başlayan hastalığa yakalanan kişilerin erken tedavi edilmemesi durumunda, karaciğerlerinde sorun yaşandığını ve sonucunda ölüme kadar giden daha fazla organın zarar gördüğünü belirtti.

İYİLEŞTİKTEN SONRA YENİDEN HASTA OLDULAR

Phong, hastalanan yaklaşık 100 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bunlardan 10'unun durumunun kritik olduğunu, hafif belirtiler gösteren hastaların ise evde tedavi edildiğini kaydetti. Phong, hastalığın erken tedaviye olumlu yanıt verdiğini, ancak 29 kişinin iyileştikten sonra yeniden hastalığa yakalandığını ifade etti.

Hastalığın ilk olarak geçen yıl Nisan ayında ortaya çıktığını, ancak Ekim ayında ölüm vakalarında düşüş olduğunu belirten Phong, 27 Mart ve 5 Nisan günleri arasında 8'i ölümle sonuçlanan 68 vaka bildirildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın bu ayın başında hastalığın görüldüğü bölgeye bir ekip gönderdiği, ancak ekibin hastalığın nedenini belirleyememesi üzerine, Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yardım istendiği kaydedildi.

__________________
Exy..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan
Cevapla

Etiketler
çıktı, depresyon, kan, tanısı, testinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pandemi sonrası yeni bir kronik hastalık ortaya çıktı: "Beyin sisi" Feronia Covid19 Arşiv 2 19 Haziran 2022 15:04
'Gizemli hastalık' bu kez Beyaz Saray'da ortaya çıktı! NurSima Dünyadan Haberler 0 30 Nisan 2021 17:38
BioNTech-Pfizer: 'Covid-19’un yeni türü için yeni bir aşı geliştirmeye ihtiyaç yok' NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ocak 2021 18:53
Ölümcül Hastalık KKKA Tekrar Ortaya Çıktı ZaLim Sağlık Haberleri 0 28 Mayıs 2019 02:06
Hem türü yeni, hem görüntüleri CariSma Haber Arşivi 0 15 Mart 2007 10:26