IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2012, 21:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp Krizini Diş Ağrısı Zannedebilirsiniz!




Araştırmalara göre, kalp krizi ağrılarının yüzde 6'sı dişe vurarak, diş ağrısı zannedilebiliyor.
Diş çürüğü, sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet ve kalp krizi gibi önemli hastalıklara yol açıyor. Hospitadent dental group yönetim kurulu üyesi diş hekimi Recep Eşkar’ın verdiği bilgilere göre, kalp ve böbrek yetmezliği, şeker ve ülser gibi sistemik hastalıkların ağız sağlığıyla direk ilişkisi var. Düzenli ve gerektiği gibi yapılmayan ağız ve diş bakımı, sistemik hastalıkların tedavisini güçleştiriyor. Dişeti hastalığı bulunanlarda koroner damar hastalıkları daha sık görüldüğü gibi, şeker hastalarında, ağız bakımının aksaması, ağız ve dişlerde dönüşü olmayan hasarlar yaratabilir.
Diş çürüğü olan bir kişi kalp krizi geçiriyorsa, çürük olan dişinin ağrıdığını düşünerek önemsemiyor. Ağrı kesicilerle ağrı geçiştirilmeye çalışılırken hasta hayatını kaybedebiliyor. Bu sebepten dolayı,özellikle kalp rahatsızlığı olan kişilere diş ağrılarını kendi kendilerine geçirmeye çalışmaları asla önerilmiyor.

Diş Sağlığı, Doğumsal Kalp Hastalığı Olanlarda Daha da Önemli…
Diş sağlığının genel anlamda herkes için önemli olmakla birlikte özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde çok daha büyük önem kazandığını belirten Eşkar, "Çürük dişlere yapılacak olan müdahale sırasında oluşacak bakteriyemi, kalp ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna neden olabilir. Çürük dişlerin dolgu ya da çekimi sırasında hatta bazen sadece diş fırçalama sırasındaki oluşan kanamalarla kan dolaşımına karışan enfeksiyon etkenleri kalpteki sorunlu bölgeye ulaşıp burada çoğalarak ciddi bir kalp enfeksiyonuna sebep olabilirler. Bu nedenle endokardit riski taşıyan (Kalp ameliyatı geçirmiş olsun ya da olmasın) doğuştan kalp hastalığı olan çocuklara ve kalp kapak hastalığı bulunan (özellikle de yapay kalp kapağı takılan) erişkinlere ağız ve diş bakımının kalp sağlıkları açısından da ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır" diye konuştu.
Diş Eti Hastalıkları Lösemi Habercisi Olabilir…
Dişeti hastalıklarının sinsi olduğunu ve hiçbir zaman ciddi bir ağrı yaratmasa da sonuçlarının çok ciddi olabileceğini vurgulayan Eşkar, "Temizliği yapılmayan ve bakımına yeterince özen gösterilmeyen sağlıksız diş ve dişetleri vücutta enfeksiyon odağı oluşturması nedeniyle diğer doku ve organları da olumsuz etkiler. Diş çürüklerinin, sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet (şeker hastalığı), solunum sistemi, kalp hastalıkları ve sindirim sorunları gibi önemli hastalıklara yol açtığı biliniyor. Diş etlerinizde çekilme, buna bağlı olarak diş kayıpları, yada diş etlerinde uzama,şişme, kızarma, dişlerinizi fırçalarken aşırı hassasiyet ve kanamalar oluyorsa dikkat. Löseminin bazen ilk bulguları bunlar olabiliyor. Ağız sağlığınızda yukarıdaki problemlerden birini yaşıyorsanız mutlaka diş hekimine gitmelisiniz" dedi.
Diyabetikseniz Dişlerinizi Erken Yaşlarda Kaybedebilirsiniz…
Recep Eşkar, diyabetiklerde diş eti hastalıkları, mantar enfeksiyonları, çürük ve diş kayıpları, ağız kuruluğu ve ağızda yanma hissinin görülme sıklığının daha fazla olduğuna dikkati çekerek, bu kişilerde diş eti hastalığının sağlıklı kişilere göre görülme sıklığının 4 kat daha fazla olduğunu vurguladı.
Eşkar, şu görüşleri dile getirdi:
"Diş eti hastalıkları artık diyabetin ana komplikasyonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Kan şekerinin kontrol altında tutulamaması zaten var olan diş eti hastalığının şiddetini arttırmakta ve kontrol edilmesini güçleştirmektedir. Günümüzde diyabet hastalığı, bilinen komplikasyonlarının yanı sıra diş kaybı ile sonuçlanan diş eti hastalıklarına da yol açabilir. Bu nedenle diyabetiklerin ağız sağlığının yakından takip edilmesi, düzenli aralıklarla diş hekimi tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağrısı, diş, kalp, krizini, zannedebilirsiniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kalp krizini önlemenin 28 yolu Lucifer Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:35
Kalp Krizini Tetikleyen 5 Faktör Liaaa Sağlık Köşesi 0 01 Mayıs 2012 12:43
Kalp Krizini Önleyen Baharatlar Liaaa Sağlık Köşesi 0 10 Nisan 2012 18:22
Bu test kalp krizini 6 yıl önceden bildiriyor Dilara Sağlık Köşesi 0 11 Aralık 2010 06:12
Yalnızken Kalp Krizini Nasıl Atlatırsınız ? blackkurt38 Sağlık Köşesi 0 05 Nisan 2008 00:04