IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2012, 16:04   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Canını seven adım atsın




Her yıl 3.2 milyon insan hareketsizlikten ölüyor
Çağın en önemli sorunlarının başında gelen hareketsizlik, milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 3.2 milyon insan hareketsizlik kurbanı. Uzmanlar, haftalık 150 dakika yürümeyi tavsiye ediyor. Bu yürümenin, 10'lu yaşlardaki bir genç için her gün bir saat, orta yoğunlukta egzersiz anlamına geldiği belirtiliyor.

Radyoloji Uzmanı Dr. Kemal Serçe, hareketsizliğin zararlarına dikkat çekti. Lancet Dergisi'nde yayınlanan bir makaleden örnek veren Dr. Serçe, hareketsizliğin, dünyada her yıl yaklaşık 5.3 milyon ölüme sebep olduğunun iddia edildiğini vurguladı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise bu rakamın 3.2 milyon ölüm olduğuna dikkat çeken Serçe, durumu sigara ile kıyaslıyor.

Sigaranın, dünyada yılda 5 milyon civarında ölüme sebep olduğuna işaret eden Serçe, şu bilgileri verdi: "Hareketsizlik, kalp hastalıklarının yüzde 6'sından, tip 2 şeker hastalığının yüzde 7'sinden, kolon ve meme kanserlerinin yaklaşık yüzde 10'undan mesuldür. Araştırmacılar, her hareket ettiğinde kişinin kan şeker, kolestrol ve trigliserit seviyelerinin normale döndüğünü, hareketsiz kaldığında ise bu değerlerin kötüleştiğini ifade etmektedir."

"30 DAKİKADA 3 BİN ADIM ATIN"
Dünyada her üç yetişkinden birinin, 13-15 yaşlarındaki her beş kişiden ise 4'ünün kendileri için tavsiye edilen miktarda fizik aktivite yapmadığını ifade eden Serçe, şöyle devam etti:

"Tavsiye edilen fiziki aktivite, yetişkinler için haftalık 150 dakika canlı yürüme, 10'lu yaşlardaki gençler için her gün bir saat orta yoğunlukta egzersizdir. Kişinin daha fazla hareket etmesine yardımcı olan bir cihaz adım sayar, pedometredir. Bir çalışmada günde 10 bin adım atma niyetiyle pedometre kullanan kadınların günde 30 dakika yürümeyi hedefleyen kadınlardan daha fazla hareket ettiklerini göstermiştir. Elbette ki pedometre sadece kaç adım attığınızı söyler, yaptığınız aktivitenin yoğunluğu hakkında bilgi vermez. En azından orta egzersiz yoğunluğunu yakalamak için 30 dakikada 3 bin adım atmak uygun olacaktır."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adım, atsın, canını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte adım adım MOSSAD'ın İran'daki suikastı PassioN Haber Arşivi 0 16 Ocak 2012 21:59
Adım Adım Açık Hava Partisi Bahçe Dekorasyonu Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 23 Ağustos 2011 16:10
Kediden Kedi yapmak, adım adım izleyin çok basit:P Hesna Hayvan Resimleri 1 05 Şubat 2010 20:23
Adım Adım Bedava Host Alımı + vBullettin Kurulumu sanaLinfaz vBulletin Sorunları ve Çözümleri 14 11 Temmuz 2006 21:17