IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2012, 17:56   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır şurubuna dikkat




Oxford ve California Üniversitesi'nin ortak yürüttüğü bir araştırmaya göre bisküvi, dondurma, enerji içecekleri ve daha birçok yerde kullanılan mısır şurubunun tip 2 diyabete neden olduğu ortaya çıktı.

HFCS olarak geçen mısır şurubunun kullanan ülkelerde tip 2 diyabetin kullanmayan ülkelere göre yüzde 20 daha fazla olduğu belirlendi. Mısır şurubu ayrıca obezite seviyesini ve toplam şeker miktarını da artırıyor.

Makaleye göre 42 ülke üzerinde incelemeler yapıldı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde HFSC yani mısır şurubunun kullanımı en yüksek miktarda olduğu tespit edildi. Bu oran ABD'de yıllık kişi başı 25 kg ile 55 kg arasında. En yüksek ikinci tüketimin ise Macaristan'da oldupu belirlendi. Burada ise miktar kişi başı 16 kg.

Kanada, Slovakta, Bulgaristan, Belçika, Arjantin, Kore, Japonya ve Meksika da yüksek HFSC tüketimi olan ülkeler arasında. İngiltere ise kişi başı tüketim yıllık yarım kilodan daha az.

Araştırma ekibinden Profesör Stanley Ulijazsek: "İnsanlar fruktozun masum bir meyve şekeri olduğunu düşünüyor. Meyve ve sebzelerde bulunan doğal fruktoz gerçekten de zararsız çünkü örneğin elmanın hücrelerinde bulunuyor ve elma lifli olduğu için kana yavaş karışıyor. Ama meyve bazlı olmayan fruktoz son derece zararlı. Tip 2 diyabette dünyada şu an en önemli ölüm sebepleri arasında bulunuyor."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dikkat, mısır, şurubuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 20 Aralık 2014 18:25
Mısır ve Mısır Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:35
Mısır’ın Deniz Kızı İskenderiye (Mısır - Egypt) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 15 Ağustos 2011 18:08