IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2013, 13:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suni kalp dokusu üretildi




ABD'li bilim insanları, vücutta üretilen bir proteinden, doğal olanına çok yakın suni kalp dokusu üretmeyi başardı. Kalplerin daha dayanıklı ve esnek olmalarına imkan veren mikro desenlere sahip kauçuk benzeri suni kalp dokusu, kalp hastalıklarının zararlı etkilerinin tedavisinde çığır açacak nitelikte.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilimsel çalışmaları sırasında önce insan vücudunda, dokuların elastik olmalarını sağlayan bir protein olan tropoelastinden MeTro jel adlı kauçuk benzeri maddeyi üreten araştırmacılar, bir sonraki aşamadaysa bu maddeyi mikro üretme teknikleriyle birleştirerek, yüksek esneklik kazandıran belirgin mikro desenler içeren jeller meydana getirdi. Araştırmacılar, daha sonraysa bu jelleri kullanarak kalpteki kasılmayı sağlayan kas hücreleri ihtiva eden suni kalp dokusunu üretmeyi başardı.

ABD'deki Brigham and Women's Hospital'daki (BWH) biyo mühendis ekibince yapılan çalışma, 26 Nisan'da, Advanced Functional Materials adlı bilimsel derginin internet sitesinde bilim dünyasına tanıtıldı.

Araştırmanın yazı heyetinde yeralan kimya mühendisi Dr. Nasim Annabi, kalp krizi sonrasında kalplerdeki hasarı gidermede ve kalple ilgili diğer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan mevcut biyo malzemelerin, gerekli işlevselliğe ve dayanıklılığa sahip bulunmadığına dikkati çekti. Annabi, "Doğal kalp dokusunun mekanik özellikleri ve işlevlerine sahip bir seçeneği sunuyoruz" dedi.

MeTro jel adlı maddenin kalp hücrelerinin çalışma şekline ilişkin gelecekte yapılacak çalışmalara model olma özelliği taşıdığına işaret eden bilimciler, araştırmalarının, damar ağlarını da içine alacak, daha detaylı 3 boyutlu kalp dokusu çeşitlerinin üretilmesi çalışmalarına temel teşkil ettiğini vurguladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dokusu, kalp, suni, üretildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gerçek Dokusu Olan Hayvanlar Liaaa Hayvanlar Alemi 0 12 Nisan 2012 02:57
Menisküs Dokusu YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Eylül 2009 04:33