🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Ameliyattan önce çok ağır olmamak kaydıyla yemek yiyebilirsiniz. Ancak çocuk yaş grubu ve kişiye özel nedenlerden ötürü uyutularak ( genel anestezi altında ) bu operasyon gerçekleştirilecekse 6 saat öncesinden hiçbir katı veya sıvı gıda almayınız.
Diabet, hipertansiyon, astım gibi sistemik hastalıklar için kullanılan ilaçlar ameliyat günü kesilmemelidir. İnsülin dozuna, oral antidiabetik tedaviye, diete uymaya her zamanki gibi devam edilmelidir.
Ameliyat günü sistemik olarak kullandığınız ilaçlarınızı yanınızda getirmenizde fayda vardır.
Değerli eşyalar (mücevher, yüzük gibi takılar ve diğerleri) evde bırakılmalıdır, ameliyat sırasında yanınızda olmamalıdır.
Ameliyat günü yüz iyice yıkanmalıdır ve makyaj yapmaktan, losyon ve parfüm kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Ameliyat sırasında sterilite açısından size verilen özel ameliyat kıyafetleri giyilecektir.
Ameliyat sırasında başınızı veya gözünüzü kısa bir süre için hareket ettirmemeniz gerekmektedir.
Ameliyat bittikten kısa bir süre sonra evinize dönebilirsiniz. Doktorunuz sizi ilk 36 saat içinde tekrar muayeneye çağıracaktır.
Eve yalnız dönülmemesi, araba kullanılmamasında fayda vardır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.