IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Haziran 2013, 20:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolata Artık Kilo Yapmayacak




İngiltere’den araştırmacılar, çikolatadaki yağ oranını yarı yarıya azaltarak, çikolatanın tadını ve verdiği hissi çok benzer tutabilen bir yöntem geliştirdiklerini açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İngiltere’den araştırmacılar, çikolatadaki yağ oranını yarı yarıya azaltarak, çikolatanın tadını ve verdiği hissi çok benzer tutabilen bir yöntem geliştirdiklerini açıkladı.

Yapılan araştırmada kimyagerler, bazı sıvılar aracılığıyla çikolatanın tadını değiştirmeden içerisindeki yağ miktarını yarıya indirmeyi başardı.Halihazırda piyasada yağ oranı düşük çikolatalar bulunuyor, ancak bu çikolataların tadı gerçek çikolataya benzemiyor.

American Chemical Society, bir raporunda bu yeni yöntemi yağı yerinden eden küçük "Süngerler"yapmaya benzetti.Warwick Üniversitesi’nden araştırmacılar, su, meyve suyu ya da alkolün dahi, neredeyse yüzde 50 oranında bir kısmını ikame edebildiğini söylüyor.Yağ normal çikolatanın kadifemsi dokusunu sağlayan en önemli madde.Buyağ miktarını azaltıp, aynı hissi korumak oldukça zor bir işlem.Çikolatanın aynı yumuşak dokusunu koruması için globüllerin bir metrenin 30 milyonda birinden daha küçük olması gerekiyor.

Warwick Üniversitesi ekibinden Dr Stefan Bon, BBC’ye yaptığı açıklamada, meyve suyu ve çikolatanın birleşiminin ilginç olduğunu; bunun birçok kişiyi etkilediğini belirtti.

Bon, meyve suyu bileşiminden sonra özellikle İngiltere’denbazı kişilerin, meyve suyu yerine çikolata ve alkolün birleştirilmesini amaçladıklarını söylüyor.

Yeni yöntem sayesinde çikolatadaki yağ oranının önemli bir kısmının yerini alan küçük votka marmelatları üretilebiliyor.Bon, bu yöntem sayesinde çikolatadaki şeker içeriğinin de önemli oranda azaltılabildiğini belirtiyor.Warwick araştırma ekibi, yeni yöntem sayesinde, yakında rafları, yeni çikolata türlerinin doldurabileceğini belirtti.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
cikolata


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolata yemek için artık bahane yok ! Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 15:04
Doktor İstemezse Kürtaj Yapmayacak Liaaa Kadın Sağlığı 0 19 Temmuz 2012 13:29
Artık Kilo Almak İstemiyorsanız YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 10 Nisan 2009 18:15