IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2008, 21:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kan Bağışı Can Bağışı




Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Merkezi ile Ege Üniversitesi (EÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü işbirliğinde geliştirilen "Kan Bağışı, Can Bağışı" projesi, öğrenci topluluklarının kan bağışları ile başlatıldı. Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu'nun "Zeybek" gösterisinin renk kattığı projenin ilk gününde öğrenci topluluklarına üye öğrenciler kan bağışında bulundu. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu projeyle Ege Üniversitesi Hastanesi'nin kendi ihtiyacını kendi karşılayan bir kan bankasına sahip olmasının amaçlandığını belirten EÜ Tıp Fakültesi Kan Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yeşim Aydınok, "Proje kapsamında kampus içinde çeşitli merkezlere kurulacak kan bağışı odaları ile öğrencilerin, idari ve
akademik personelin kolayca kan bağışlayabilmesi hedefleniyor" dedi. Projenin, üniversite öğrencileri, idari-akademik personel ve bunların yanında ziyaretçi varlığıyla 70 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Ege Üniversitesi'nin, EÜ Hastanesi'ndeki kan bağışı ihtiyacına destek olmak amacıyla hazırlandığını belirten Prof. Dr. Aydınok, "EÜ Hastanesi'nde yılda ortalama 20-25 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor. EÜ öğrencileri ve mensupları, en fazla 30 dakikalarını ayırarak bu ihtiyacın karşılanmasına destek olabilecekler" diye konuştu. Prof. Dr. Aydınok, 18 yaşını doldurmuş ve vücut ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, kan değerleri normal olan, bulaşıcı bir hastalığı olmayan ve son bir yıl içinde herhangi bir cerrahi müdahale geçirmemiş olan tüm gönüllülerin kan bağışlayabileceğini belirtti. Prof. Dr. Aydınok, "Kan bağışlamak, bağışlayan kişinin baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olmaktadır" şeklinde konuştu.

Kampanyaya katılmak isteyenler 20 Şubat'tan itibaren hem EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi'ne, hem de EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na başvurabilecek. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi her gün saat 09.00-20.00 saatleri arasında; EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kan Bağışı Odası ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09,30-15.30 saatleri arasında hizmete açık olacak. Mart ayından itibaren EÜ Öğrenci Köyü ve Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nda da kurulacak kan bağışı odalarıyla daha fazla öğrencinin bu kampanyaya katılımı sağlanacak.

İHA

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bağışı, bagisi, kan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızılay'a kan bağışı arttı Zen Sağlık Köşesi 0 03 Ocak 2013 18:43
Sancaktepe'de Kan Bağışı aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 10:20
Kan Bağışı Tarih Oluyor. System Sağlık Köşesi 0 04 Eylül 2011 14:12
Eyüp'te kan bağışı kampanyası Lucifer Haber Arşivi 0 07 Nisan 2010 18:46
Doktorlardan organ bağışı Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:34