IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2013, 21:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç dökülmesini hızlandıran faktörler




Stres, teknoloji, genetik, yanlış saç bakım ürünleri, fön, maşa, boya gibi işlemler saç dökülmesini hızlandıran faktörler. Günümüzde erkek ve kadının ortak sorunu haline gelen saç dökülmesi, saç seyrelmesi, bölgesel azalmalar için artık saç anti-agingi uygulanıyor.


Ka­dın­lar ve er­kek­ler için en önem­li gü­zel­lik/ya­kı­şık­lı­lık kri­te­ri ola­rak gö­rü­len saç­lar gü­nü­müz­de eroz­yo­na uğ­ra­mış du­rum­da. Be­sin des­te­ği tak­vi­ye­le­ri, ge­rek­li ba­kım ve uy­gu­la­ma­la­rın ça­re­siz kal­dı­ğı du­rum­lar­da ar­tık dev­re­ye saç an­ti-agin­gi gi­ri­yor. Yön­te­min uy­gu­la­yı­cı­sı Dr. Hü­se­yin Kandulu ile saç ‘çı­kar­ta­n’ yön­tem­le­ri ko­nuş­tuk...

*Saç yaş­lan­ma­sın­dan ne­yi an­la­ma­lı­yız?

Gü­nü­müz­de ge­ne­tik özel­lik­ler­den baş­la­ya­rak, bes­len­me­den tek­no­lo­ji kul­la­nı­mı­na, ki­şi­lik özel­lik­le­rin­den (stres­li ki­şi­lik ve stres­li iş­ler) sa­ça uy­gu­la­nan yan­lış ürün ve ba­kım­la­ra ka­dar pek­çok fak­tör söz­ ko­nu­su.

*Saç genç­leş­tir­me te­da­vi­leri ne­ler­dir?

Gün­cel ola­rak saç tel­le­ri­ni güç­len­dir­mek ve yıp­ranmış saçları tedavi etmek için kişinin kendi kanı ile hazırladığımız ve saça enjekte ettiğimiz PRP (platelet rich plazma) yöntemini uygulamaktayız. Bu yöntemin en temel etkisi saç köklerine vücudun onarıcı hücrelerini davet ederek bu bölgede yenilenme ve gençleşme sağlıyor olmasıdır. Bunu yanın­da ge­rek­li du­rum­lar­da me­di­kal te­da­vi­ler ve me­zo­te­ra­pi yön­tem­le­ri­ni ge­rek gö­rür­sek uy­gu­la­ya­bil­mek­te­yiz.

*Saç eki­min­de kaç yön­tem var?

Saç eki­min­de iki ana yön­tem var. Bi­rin­cisi FU­T o­la­rak bi­li­nen saç kök­le­ri­nin en­se böl­ge­sin­den cer­ra­hi ke­si ya­pı­la­rak alın­dı­ğı ve greft­le­re ay­rıl­dı­ğı yön­tem­dir. Da­ha gün­cel ve sık­lık­la uy­gu­la­dı­ğı­mız FU­E yön­te­min­de ise bir mo­tor yar­dı­mı ile en­se böl­ge­sin­den saç greft­le­ri tek tek alı­nır ve ekim uy­gu­la­nır. İki yön­tem ara­sın­daki en te­mel fark bi­rin­de cer­ra­hi ke­si ol­ma­sı öte­kin­de ol­ma­ma­sıdır.

*Ekim kaç ya­şın­dan iti­ba­ren ya­pı­la­bi­lir?

Saç ekim iş­le­mi halk ara­sın­da kel­lik te­da­vi­si ve­ya saç azal­ma­sı­nı te­da­vi et­mek için uy­gu­la­nan yön­tem ola­rak bi­lin­me­si ne­de­ni ile yaş ara­lı­ğı­nı sor­mak ve de­ğer­len­dir­mek çok man­tık­lı. An­cak biz­ler saç nak­li­ni sadece kellik tedavisi için uygulamıyoruz. Geçirilmiş travmalara (yanıklar, trafik kazaları, iş kazaları) bağlı saçlı alanda, kaşlarda, kirpiklerde ve sakal bıyık bölgelerinde kayıplarla sıklıkla karşılaşmaktayız. Böyle durumlar söz konusu olduğunda kişinin sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmesi için ekim işlemini yaş gözetmek­si­zin uy­gu­lu­yo­ruz. Kla­sik an­dro­je­nik kel­lik­ler­de ise ki­şi­nin saç dö­kül­me­si ço­ğun­lu­kla er­gen­lik dö­ne­mi son­ra­sın­da baş­la­ya­bi­li­yor. Şah­si yak­la­şı­mım alt­ta ya­tan her­han­gi bir saç has­ta­lı­ğı yok­sa açıl­ma­nın da­ha ba­şın­da ekim iş­le­mi­nin ya­pıl­ma­sı yö­nün­de.

Kadınlar da saçlarının daha dolgun görünmesi için saç ektiriyorlar mı?

Tabii ki çoğunlukla birçok bayan hastamızın arzusu daha sık ve dolgun saçlar. Çok ciddi saç dökülme problemi olan bayan hastalarımız ve sıklaştırma isteyen bayan hastalarımıza saç ekim işlemini rahatlıkla uygulamaktayız.

Buna saç gençleştirme yöntemi diyebilir miyiz?

Saç ekim işlemi sonrası bay ve bayan hastalarımızda zaten bir gençliğe dönüş elde etmekteyiz. Bununla birlikte saçların çoğalmasını saç gençleştirme olarak da ifade etmek mümkün. Ancak saçın kendi yapısını gençleştirmek, güçlendirmek için uyguladığımız çok özel tedavi yöntemlerimiz de mevcut.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dökülmesini, faktörler, hızlandıran, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç dökülmesini hurmayla önleyin Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 07 Haziran 2013 11:50
Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Öneri Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 15:50
İbrahim Saraçoğlu Saç Dökülmesini Durduran Kür YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 12 Mart 2010 19:46
Saç Dökülmesini Önleyen Sabun YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2009 23:06
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Ne Yapmalıyız? Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 19 Haziran 2008 16:21