IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2014, 23:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyabet kalbe zarar veriyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çok sayıda organı etkileyen ve ölüme neden olan hastalıklar sıralamasında 5'inci sırada yer alan diyabet, kalp ve damar sorunlarına zemin hazırlayan risk faktörlerinin de başında geliyor

Diyabet, Türkiye’de her 4 kişiden 1’ini etkiliyor. Pankreas tarafından salgılanan ve kan şekerini kontrol eden insülinin yetersiz kalması sonucu ortaya çıkan hastalık, kalp ve damar sorunlarına da zemin hazırlıyor. Yaşam süresini kısaltan hastalığın kalp hastalıklarıyla ilişkisini anlatan Memorial Antalya Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabetlilerin üçte ikisinin kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
Koroner kalp hastalığının diyabet hastalarında, diyabeti olmayanlara göre 2-4 kat daha fazla görüldüğünü belirten Yazıcıoğlu, “Koroner kalp hastalığına bağlı; göğüs, sol kol, omuz, bazen çeneye vuran ağrı, huzursuzluk, nefes darlığı ve soğuk terleme gibi belirtiler diyabet hastalarında ortaya çıkmayabilir. Bu nedenle ‘sessiz miyokard infarktüsü’ adı verilen, sessiz seyreden yani hiçbir belirti vermeyen koroner kalp hastalığı da oluşabilir. Diyabet hastalarında damar sertliği adı verilen aterosklerozun, daha erken yaşlarda ortaya çıkması ve damarlarda daha yaygın tutulumu söz konusudur. Diyabetle beraber hipertansiyon, sigara kullanımı, hiperlipidemi (kan yağlarında yükseklik) ve obezite görülmesi, kalp ve damar hastalığı riskini daha da artırmaktadır” dedi.
DÜZENLİ KALP KONTROLLERİ ÖNEMLİ
Sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sayesinde diyabetin olumsuz etkilerinin % 44 - 58 oranında önlenebilir ya da geciktirilebilir olduğunu söyleyen Dr. Yazcıoğlu, “Bu nedenle 45 yaşın üstündeki erkek ve 50 yaş üstü kadınların, hatta diyabet süresi 15 yılı geçmiş 40 yaşın üstündeki tüm diyabetlilerin rutin kardiyolojik tetkiklerden düzenli olarak geçmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
DİYABET HASTALARI İÇİN DOĞRU YAŞAM REHBERİ
Diyabet hastalarında ideal kan basıncı kontrolünün uygun ilaçlarla yapılması ve lipid bozukluklarının daha agresif şekilde tedavi edilmesi gerektiğini aktaran Yazıcıoğlu, “Bunun yanında kan şekeri kontrolünün uygun tedaviyle ideal sınırlar içerisinde tutulmaya çalışılması da önemlidir. Uygun hastalarda kan sulandırıcı ilaçların kullanılması kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır. Diyabet hastalarının kalp ve damar hastalıkları riskini en aza indirmek için sağlıklı kiloya ulaşması, sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi, düzenli fiziksel aktivite yapması ve sigarayı bırakması gerekmektedir” önerilerinde bulundu.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyabet, kalbe, veriyor, zarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyabet göze nasıl zarar verir ? Zen Sağlık Köşesi 0 24 Mayıs 2013 19:34
Utangaçlık Kalbe Zarar Veriyor Lady Merak Ettikleriniz 0 28 Kasım 2010 13:10
Tırnak yemek kalbe zarar veriyor Sır Sağlık Köşesi 0 07 Kasım 2010 08:32
İş stresi kalbe zarar veriyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 01 Mart 2010 19:48
Yalnızlık kaLbe zarar Siŋêм Merak Ettikleriniz 0 26 Mayıs 2009 18:15