IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 14:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maca bitkisinin faydaları




Maca bitkisinin faydaları, nelere iyi gelir ve hangi hastalıklara şifadır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Maca isimli bu bitki çok uzun bir süredir Peru kültürünün vazgeçilmez bir sağlık kaynağı durumunda. Bu bitkinin sağlığa yararları ise saymakla bitmiyor. Birçok rahatsızlığı tedavi etmesinin yanı sıra yaşlanmaya karşı da etkili oluyor ve genç kalmayı sağlıyor.

Tarihteki kullanımı İnka’lara kadar uzanan maca bitkisi, Peru halkı tarafından yüzyıllardan beri hem bir besin hem de şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. Bu bitkinin faydaları 200 yılı aşkın süredir uzmanlar tarafından takip ediliyor

TEK BİR YERDE YETİŞİYOR

Dünyada tek bir yerde, Peru’nun And Dağları’ndaki 4000-4500 metre yükseklikteki platolarda yetişen maca bitkisi köklerinde çok yüksek miktarda besin değeri taşıyor. Aynı zamanda insan sağlığına da birçok faydası bulunan bitkinin; erkeklerde üretkenliği artırdığı, kadınlarda ise menopoz dönemindeki sıkıntıları azalttığı biliniyor.

STRES, YORGUNLUK

İnsan vücudu dokuz ana aminoaside ihtiyaç duyuyor. Fakat bunları üretemediği için farklı besinlerden alması gerekiyor. Maca bitkisi dokuz ana aminoasitlerden yedisini, üç esas yağ asidinden de ikisini bir arada bulunduruyor. Mercimekte bulunan demirin ve sütte bulunan kalsiyumun ise iki katına sahip bu bitki, stres ve yorgunluğu gideriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

ERKEKLERDE SPERM SAYISINI ARTIRIYOR

Peru bölge halkı, maca bitkisinin faydalarından yüzlerce yıl öncesinden beri haberdar. Fiziksel görünümü şalgama benzeyen maca bitkisi, tıpkı şalgam gibi geleneksel ve öğütülerek granül bir madde halinde kullanılıyor. Bilhassa da libido artışı ve doğurganlık için maca bitkisi sıkça tüketiliyor.

Maca bitkisinin doğal afrodizyak özelliği olduğunu belirten İsviçreli Dr. Georges-Antoine de Boccard; “Maca bitkisi erkeklerdeki sperm kalitesini, cinsel performansı artırmak üzere kullanılıyor. Son yıllardaki araştırmalarda erkeklerin üretkenliklerinin düşüşe geçtiği, çiftlerin yüzde 50’sinin kısırlık sorununun erkeklerden kaynaklandığı görülüyor.

Cayetano Heredia Üniversitesi’nde (Lima) Dr. G. Gonzales’in yapmış olduğu bir çalışma ile maca bitkisinin, hem seminal sıvının hacmini, hem de spermatozoitlerin sayısını ve hareketliliklerini 2 katına çıkarttığı gözlemlendi.

2001 yılında 4 ay boyunca düzenli bir şekilde maca verilen bir grup erkeğin bu süre sonunda, hiçbir hormonsal değişikliğe uğramadan, spermatozoitlerinin 140 milyondan 259 milyona çıktığı, hareketli spermatozoitlerinin ise 87 milyondan 183 milyona yükseldiği ortaya kondu.”

GENÇ KALMANIN SIRRDINI KEŞFEDİN

Köklerinin besin değeri çok yüksek olan maca bitkisi; karbonhidrat, protein, fiber ve esansiyel mineraller (özellikle selenyum, kalsiyum magnezyum ve demir) bakımından oldukça zengin. Bitki ayrıca linolenik asit, palmitik asit, oleik asit, steroller ve polisakkaritler içeriyor.

MENEPOZ DÖNEMİ

Bu nedenle Latin Amerika’nın pek çok yerinde ise, içerik açısından aynı olmadığı halde, ‘Peru Ginseng’ diye de anılıyor. Tıpkı ginseng gibi enerji seviyesini yükseltiyor, dayanıklılığı artırıyor, yorgunluk ve halsizliği azaltıyor. Bunun yanında maca bitkisi, kadınların menopoz dönemlerinde vücudun denge bulmasını sağlarken menopoz dönemindeki sıkıntıları da azaltıyor.


alıntıdır..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bitkisinin, faydaları, maca


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hibiskus Bitkisinin Faydaları Nelerdir Zen Alternatif Tıp 2 14 Mart 2022 19:30
Kocayemiş Bitkisinin Faydaları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 14:09
Kuso Bitkisinin Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2012 17:23
Funda Bitkisinin Faydaları Liaaa Alternatif Tıp 0 15 Mayıs 2012 01:57
Boy Otu Bitkisinin Faydaları Liaaa Sağlık Köşesi 0 22 Mart 2012 15:50