IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 21:28   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üzüm Çekirdeği ve Faydaları




Üzüm çekirdeği antik Yunan’da ilaç yapımında kullanılırmış. Günümüzde de üzümün ve özellikle üzüm çekirdeği ya da üzüm çekirdeği özütünün göz enfeksiyonlarından karaciğer hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği iddia ediliyor. Böyle büyük faydaları olunca üzüm ve üzümden yapılan ürünler de birçok araştırmaya konu oluyor.

Kalp sağlığı için önemli

Üzüm veya üzüm çekirdeğinin en büyük faydaları kalp-damar sistemi üzerinde etkisini gösteriyor anlaşılan. Uzmanların dikkatini bu konuya çeken Fransızların yemek kültürü olmuş. Çok yağlı yemekler yemelerine rağmen Fransa’da kalp hastalıklarının görülme sıklığı diğer ülkelere göre düşükmüş. Yapılan araştırmalar sonunda uzmanlar bu durumun Fransızların şarap içme alışkanlığına bağlı olabileceği sonucuna varmış.


Üzüm ve üzümden üretilen şarap gibi, üzüm çekirdeği özütü de kalbe faydalı. Amerika’da bulunan Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, üzüm çekirdeği özütünün damar ve kılcal damar çeperlerinin yapısını güçlendirdiği sonucuna varmış. Bu sayede varisli hastalara da faydalı olabileceği umuluyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Üzüm çekirdeği yüksek miktarda antioksidan içeriyor. Antioksidanlar da hücrelerimize zarar veren, yaşlanma sürecini hızlandıran, hatta kanser eğilimini arttıran serbest radikallere karşı bağışıklık sistemimizi destekler. Uzmanlar, yüksek miktarda antioksidan içeren üzüm çekirdeğinin kanserli hücrelerin gelişimini engelleyip engelleyemeyeceğini ortaya çıkarmak üzere araştırmalara başlamış. Hayvanlar üzerinde yapılmış umut verici deneyler olsa da henüz insanlar üzerinde yapılmış bir araştırma bulunmuyor. Ayrıca yapılan bazı araştırmalarda üzüm çekirdeğinin iyi huylu deri tümörlerinin büyüme ve yayılmasında etkili olduğu görülmüş.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Neredeyse tüm cilt bakımı ürünlerinde bulunan E vitamini antioksidan özellikler gösterir ve cilt sağlığıyla doğrudan bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Üzüm ve üzüm çekirdeği özütünün içinde de bol miktarda E vitamini bulunmaktadır.

Bazı besinleri, hatta vitaminleri yiyeceklerden almakla gıda takviyelerinden almak vücudumuza eşit şekilde fayda sağlamaz. Ancak üzüm çekirdeği için böyle bir durum gözükmüyor. Tüm gıdaları doğal yollardan almak en sağlıklısı olduğundan, taze üzümleri alıp, en sevdiğiniz film ya da dizinin karşısında çekirdekleriyle birlikte yemenizi öneririz. Ancak üzümün bulunmadığı mevsimlerde ya da dönem dönem gıda takviyesi olarak da üzüm çekirdeği özütü kullanılabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Üzüm çekirdeği yemenin bilinen bir yan etkisi yoktur. Ancak eğer üzüm çekirdeği özütlerini gıda takviyesi olarak alıyorsanız, çok nadiren de olsa, baş ağrısı, hâlsizlik ve deride pul pul dökülme durumları görülebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız besin takviyesini kullanmayı kesip bir doktora görünmenizi öneririz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çekirdeği, faydaları, ve, üzüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siyah üzüm çekirdeği mucizesi yaSmin Sağlık Köşesi 0 07 Mart 2014 17:09
Kara Üzüm Çekirdeği Faydaları Hakkında System Sağlık Köşesi 0 23 Eylül 2011 20:38
Üzüm çekirdeği Yanlış (seçim) olabilir.. Sevda Sağlık Köşesi 0 05 Temmuz 2010 03:10
Üzüm çekirdeği ve tarçın 'şeker'e ilaç FrAnK}{MArtIN Sağlık Köşesi 0 04 Mart 2010 19:21
Üzüm çekirdeği kalbe yarıyor AngeLus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 23 Ekim 2009 11:07