IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 12:13   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Isırma ve Sokmalarda Alternatif Tedavi




Zehirli yılanlarınki gibi bazı ısırma ve sokmalar, diğer pek çok hayvandakine benzer biçimde ani bir tıbbi ilgi gerektirir. Çoğunlukla, öncelikle acil durum uygulamalarını bilen birine danışmak en iyisidir. Aynı zamanda hasta bir ısırık ya da sokmayı alternatif bir yöntemle tedavi etmeye başladığında, eğer enfeksiyon belirtileri ya da şiddetli alerjik reaksiyon ortaya çıkarsa, ani tıbbi yardım bulmaya çalışmalıdır.

Isırma ve sokmaların ağrı ve şişmesini hafifletmek için homeopatik tedavilerin yararı olabilir. Eğer muhtemel bir alerjik reaksiyon varsa, bu çareler acil durum müdahalesi için beklendiği sırada kullanılabilir. Kurt boğan, özellikle de kişi sokma sonrası korkulu ya da paniklemiş hissediyorsa yardımcı olabilir. Apis mellifica özelikle arı sokmaları için yararlı olabilir ve alerjik reaksiyonu azaltmayı sağlayabilir. Özellikle kişi kendini hasta ve güçsüz hissettiğinde, soluma güçlüğü çektiğinde alerjik reaksiyonu tedavi etmek için carbolicum acidum kullanılabilir. Cantharis, Marsh labrador çayı, kantaron ve ısırgan otu de diğer yararlı çarelerdir. Seçilen tedaviden her 15 dakikada bir, dozda 6cc ya da 12cc olacak şekilde dört doza kadar alınabilir.

Ufak ısırık ve sokmaları yatıştırmak ve aynı zamanda böcekleri uzak tutmak için bir Ayurveda tedavisi olan "neem” kullanılabilir. "Neem” tozunun ılık su ile karıştırılmasından kalın bir hamur yapılabilir. Daha sonrasında ise günde iki kez etkilenen bölgeye tatbik edilebilir. Tüm böcek ısırıklarını önlemek için ise, kovucu bir madde olarak "neem yağı” korumasız cilde sürülebilir. Böcek ısırıklarını yatıştırmak için kullanılan bir başka ayurvedik tedavi ise kişniş bitkisidir. Bir fincan kadar taze yaprağın bir blender içinde 1/3 fincan oranında suyla karıştırılması ve süzülmesi gerekir. Suyun bir buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir ve her gün 30 ml kadarı alınabilir. Lapa kısım ise korunmalı ve günde bir ya da iki kez doğrudan etkilenen bölgeye tatbik edilmelidir.

Papain ya da bromelain içeren bir et yumuşatıcısından yapılan kompres, ısırık ve sokmaların zehrini kırmaktadır. Bunun nedeni çoğu zehrin protein tabanlı olmasıdır. Et yumuşatıcısı zehri nötralize eden bu tür proteinleri kırar. Ilık su ya da tuvalet ispirtosu ve toz haline getirilmiş et yumuşatıcısı kullanılarak kalın bir hamur elde edilir ve sonrasında rahatlama sağlaması için etkilenen bölgeye doğrudan tatbik edilir. Toz haline getirilmiş bromelain veya papain de kullanılabilir. Tipik ev mutfakları ya da ecza dolaplarında arı ya da yaban arısı sokmalarına karşı hızlı yatıştırıcılar mevcuttur. Soda ya da amonyak da arı sokmasını yatıştırabilirken sirke ve limon suyunun yaban arısı sokmalarına iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Isırma ve Sokmalara Karşı Alınabilecek Önlemler
Böcek kovucular böcek ısırık ve sokmalarından korunmaya yardımcı olabilir. İçinde konsantre miktarlarda DEET olanlar daha uzun süre etkili olmaktadır. Tatlı kokulu ıtırlardan kaçınılmalıdır. Çorap ve uzun pantolonlar da dahil beyaz ya da haki renkli giyinmek derinin ısırık ve sokmalardan korunmasını sağlar. Yabani bölgelere gidildiğinde her zaman için dikkatli olmak gerekir. Yüzülen bölgelerdeki uyarı levhaları dikkate alınmalıdır. Yabancı hayvanlara dokunulmamalıdır. Ölü ya da ölmekte olan hayvanlardan uzak durulmalıdır çünkü halen yaralanmaya neden olabilirler. Bir köpek tarafından tehdit edilen kişi hareketsiz durmalıdır. Eğer bir saldırı kaçınılmaz görünüyorsa, eller hassas bölgeleri kapatacak şekilde yüzükoyun yere uzanmak en iyi korunma yöntemidir. Eğer iş ya da seyahat durumuna bağlı olarak yüksek riske maruz kalma durumu bulunuyorsa önleyici nitelikte bir kuduz aşısı yapılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alternatif, isırma, sokmalarda, tedavi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklar Isırma Alışkanlığı Ezgi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Aralık 2011 12:48