IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2014, 16:56   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sebzelerin Faydaları Nelerdir?




Pancar: Genellikle çok tercih edilmeyen bir sebzedir. Fakat bu sebze doğal bir şeker kaynağıdır. Eğer pancar tüketirseniz zengin bir betain ve folik asit kaynağı olduğundan dolayı kan basıncınız düşecek, kalbiniz korunacak. Ayrıca bu sebze kansere karşı da koruyucu rol aynamakta. Sadece pancar değil yaprakları da vitamin kaynağıdır. Çiğ olarak salatasını tüketeceğiniz gibi yemeğini de yapabilirsiniz.


Turp: Salatalarınızda kullanabileceğiniz bu sebze B1 ve C vitamini yönünden zengindir. Kanı temizleyen aynı zamanda da kan yapan bir sebzedir. Solunum yolu enfeksiyonlarında da iyileştirici özelliğe sahip olan siyah turp sağlıklı ve bol vitaminli bir besin kaynağı. Siyah ya da kırmızı turbu mide rahatsızlığınız varsa fazla tüketmemelisiniz. Salatalarınıza az miktarda rendelemeniz vitaminlerinden faydalanmanız için yardımcı olacaktır. Salata dışında yemeklerinizin yanına dilimleyerek ve üzerine limon sıkarak da tüketebilirsiniz.


Tarçın: Hoş kokulu ve lezzetli bir baharat. Osmanlı döneminden bu yana kullanılan ve bilinen en eski baharatlardandır. Önemli bir antioksidan kaynağıdır. Ağaç kabuğundan elde edilen bu baharatı tatlılarınızda, keklerinizde kullanacağınız gibi çaylarınıza da ekleyebilirsiniz. Hem hoş bir aroma katacak hem de kan şekerinizi dengeleyecektir. Bunun dışında anne sütünü arttırdığı, kolestrolü düşürdüğü de bilinen faydalarından sadece bazıları.


Bal Kabağı:İçerisinde potasyum, fosfor, demir, magnezyum bulunan bol lifli bu meyve genellikle mutfaklarımıza sadece kabak tatlısı olarak girmekte. Bal kabağını kek tariflerinde ve hamur işlerinde kullanabileceğiniz gibi yemeklerini de yapabilirsiniz. Ayrıca bu meyve hem kandaki yağ oranını düşürür hem de kemik gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar. Ayrıca çekirdeklerini de kavurup tüketebilirsiniz.

Enginar: A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. İçerisinde protein ve karbonhidrat da barındırdığından diyetlerinizde önerilen sebzelerin başında gelir. Enginar karaciğeriniz için mükemmel bir koruyucudur. Karaciğerin dışında safra kesesi, böbrek ve bağırsaklarınızın da çalışmasında yardımcı olabilecek sofranızdan eksik etmemeniz gereken son derece sağlıklı ve zengin bir sebzedir. Tüm bu faydalarının yanı sıra kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği bir sebzedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
faydaları, nelerdir, sebzelerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Işgının Faydaları Nelerdir? Zen Sağlık Köşesi 0 12 Haziran 2014 12:12
Havyarın Faydaları Nelerdir Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 19:28
Gül yağının faydaları nelerdir? ALeMCi Alternatif Tıp 0 06 Nisan 2012 14:44
Çitlembik Faydaları Nelerdir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Nisan 2012 10:47
Aspirinin faydaları nelerdir? Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 2 11 Eylül 2011 02:33