IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2005, 15:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sağlık Bakanlığı’ndan Vatandaşlara Uyarı




Sağlık Bakanlığı’ndan Vatandaşlara Uyarı: “Sigara hem siz hem de pasif içici konumundaki çocuklarınız için öldürücü bir tehlikedir. Siz bu satırları okurken, Dünya’da 5 kişi daha sigara nedeniyle hayatını kaybetti”…

VEYSİ PAMUKOĞLU

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları ‘sigaranın zararları’ konusunda uyardı. Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; sigara ve alkol kullanımının, insan vücudunun savunma sistemini çökerterek sayısız hastalık ve ölümlere zemin hazırladığı bildirildi.
//This Script is Copyright S Atamian© 2000//If you are going to use this code, you MUST leave these//lines of script UNEDITED!var shant=""document.write('' + xpconshant)function forPage() {} setTimeout ("forPage()", 1000);


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Açıklamada; Türkiye’de gerçekleşen tüm ölümlerin ilk iki sırasında kalp-damar ve kanser hastalıklarının yer aldığı vurgulanarak, Ülkemizde düzenli sigara içen kişilerin yüzde 55’inin ‘35-58 yaşları’ arasında hayatını kaybettiği ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, Türkiye’de önümüzdeki 20 yılda sigaraya bağlı nedenlerden ölen kişilerin sayısının yaklaşık 550 bine yükseleceği kaydedildi.

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan ortak açıklamada, tüm vatandaşlar uyarılarak;

“Sigara hem siz hem de pasif içici konumundaki çocuklarınız için öldürücü bir tehlikedir. Siz bu satırları okurken, Dünya’da 5 kişi daha sigara nedeniyle hayatını kaybetti. Sigara başta ölümlere neden olan kalp damar hastalıkları olmak üzere, akciğer, ağız boşluğu, yemek borusu, boyun, pankreas, mesane, böbrek, mide ve kan kanserine yol açıyor.

Sigara ayrıca; peptik ülser, kronik bronşit, felç, astım, reflü, erken menapoz, diş eti iltihabı, kemik erimesi ve katarakt hastalıklarına zemin hazırlarken, hamilelerde erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getiriyor.

Sigara kullanan hamile bayanların bebekleri fiziksel ve zihinsel özür riskiyle karşı karşıyadır. Sigara içen annelerin sütlerinde bulunan ‘dioxin’ maddesi ise öldürücü etkiye sahip bir zehirdir” denildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Dünya’da her on üç saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor…




Türkiye’de yaşayan yaklaşık 2 milyon koroner kalp hastasının yılda 130 bininin hayatını kaybettiğine işaret edilen açıklamada, bu ölümlerin ana risk faktörünün sigara olduğu belirtildi.

Açıklamada, sigara dumanının içerdiği karbon monoksitin kan dolaşımına girerek pıhtılaşmaya yol açtığı ve atardamarların iç duvarlarına zarar vererek kalp krizlerine neden olduğu vurgulanarak,

“Koroner kalp hastalıklarından ve bu hastalıkların yol açtığı ölümlerden korunmak için atılacak ilk adım, sigara ve dumanından uzak durmaktır. Sigara dumanı; katran, karbon monoksit ve nikotine ek olarak, amonyak, arsenik, hidrojen siyanür, formaldehid ve metan gibi son derece zehirli olan 4 binden fazla kimyasal madde içeriyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, dünyada her on üç saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybediyor” denildi.

Günde 5 adet sigara içen bir kişi, Çernobil kazasının 100 km çevresinde bulunan biri kadar radyasyon alıyor…




Sigaraya karşı savaşın kanserlerin yüzde 40’ını yok edeceği ifade edilen açıklamada,sigara içmeyen akciğer kanserli hastaların yüzde 33’ünün sigara içen bir kişiyle birlikte yaşadığı ve bu kişilerde görülen akciğer kanserlerinin nedeninin çocukluk çağı veya erişkin dönemdeki pasif içicilik olduğu bildirildi.

Açıklamada, sigaranın özellikle çocukları çok olumsuz etkilediğine dikkat çekilerek;

“Sigara dumanı, ‘pasif içici’ durumundaki çocuklar için büyük sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.Yapılan araştırmalar, çok az sigara dumanına maruz kalan çocukların bile bundan son derece olumsuz etkilendiğini gösteriyor” denildi.

Sigara içmeyi bir kez deneyen her dört kişiden üçü ‘sigara tiryakisi’ oluyor…


Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkemizde sigaranın özellikle genç nesil için büyük bir tehdit oluşturduğu vurgulanarak, arkadaş ve çevre baskısı, özenti, merak gibi bir çok nedenden sigaraya başlayan milyonlarca çocuk ve gencin, bir çok hastalık ve ölüme uzanan bir yola girdikleri kaydedildi. Sigaranın insan sağlığı üzerindeki öldürücü etkilerinin yanı sıra, ülke ekonomilerine verdiği zararların önemli boyutlara ulaştığı belirtilen açıklamada; Türkiye’nin sigaraya yılda ortalama 3 milyar dolar harcadığı ve harcanan bu parayla ülkemizin sağlık sorunlarının önemli bir bölümüne çözüm bulunabileceği ifade edildi.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Ağustos 2005, 11:07   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



En azından koyu renkte yazılanlar yeterli.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakanligindan, bakanlığı’ndan, sağlık, saglik, uyari, uyarı, vatandaslara, vatandaşlara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlık Bakanlığı'ndan o iddialara açıklama Desmont Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 23:59
Sağlık Bakanlığı'ndan nakil hamlesi PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 20:12
Sağlık Bakanlığı'ndan Van'a önemli uyarı! Deinonychus Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2011 12:59
Sağlık Bakanlığı'ndan bütün illere uyarı ! LuisCode Sağlık Köşesi 0 29 Mayıs 2006 16:43