IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2016, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Epilepsi Hastalığının Sebebi ve Tedavisi Varmı (Geniş Anlatım)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Epilepsi beyinde bir grup nöronun aşırı uyarılması ile oluşur. Beyinde uyarılan bölgeye ve şiddete bağlı olarak hastada bayılma,el ve kol atması ,unutkanlık, mide bulantısı ..gibi bir çok belirtiler oluşur.Her sara hastası eli kolu kasılıp ağızdan köpük gelerek bayılmaz. Bazen sadece ağızda hafif çekilme…gibi basit belirtiler verir.

Eğer sara hastalığının sebebi belli değilse primer epilepsi adını alır. Beyinde oluşan ,kaza ,tümör,operasyon..vs gibi sebeplere bağlı epileptik nöbet oluşuyorsa buna sekonder epilepsi denir.Primer epilepsi yeni doğandan ergenlik dahil olan süre içinde oluşur.Bazı istisnalar hariç ileri yaşta olan sara nöbetlerinin altında beyni etkileyen tümör vs gibi hastalıkların çıkma ihtimali fazladır.

Sebebi belli olan epilepsilere sekonder epilepsi dendiğini söylemiştik. Epilepsi hastalığının büyük çoğunluğunu oluşturan primer epilepsi hastalığının sebebi ile ilgili bir çok çalışma yapılsa da ,henüz kesin sebebi belli değildir.Bir hastalığın sebebi belli değilse tedavisi de tam değildir.Epilepsi hastalığının da tedavisi uzun sürelidir.Nöbetler ilaçla önlense de bazen hastalık şifa ile sonuçlanmaz.

Dünyada vede ülkemizde epilepsi hastalığı sanıldığından çok daha fazladır.Bu yüzden bu hastalığın araştırılmasına büyük bütçeler ayrılmaktadır.A.B.D de bulunan ve dünyada tıp alanında ciddi ve güvenilir bir merkez olan MAYO CLİNİC te epilepsi ile ilgili yapılan son çalışma THE JUMA NETWORK dergisinin mayıs 2012 sayısının 69. Sayfasında yayınlanmıştır. Bu çalışmada epilepsi hastalığında kullanılan ilaçlara rağmen nöbetleri kontrol altına alınamayan hastalar üzerinde çalışmalar yapılmış ve yapılan tetkikler ve radyoloji sonucunda bu hastalarda otoantikorlar tespit edilmiştir.Bu hastalığın sebebinin otoimmun kökenli yani vücudun savunma mekanizması bozuklığuna bağlı olduğu öne sürülmüştür.Hastalara immunsistemi düzenleyici ve güçlendirici özellikte olan immunglobilin ve de kortizon tedavisi yapıldığında hastaların kliniğinde düzelme gözlenmiştir. Bu sonuç yüz güldürücü olmuş ve hastalar kadar doktorlarıda umutlandırmıştır.

Özellikle çocukluk çağında sık görülen epilepsi hastalığının vucüdun savunma mekanizması bozukluğuna bağlı olma ihtimali, çocukların gelişmesi ve hastalıklara karşı henüz savunma mekanizmalarının tam oluşmadığı ve oluşma sürecinde olduğu göz önüne alınırsa ,çok yüksektir.İsrail schneider çocuk tıp merkezinde yapılan çalışmalar sonucu dirençli epilepsiye sebep olan glutamat reseptör antikorları tespit edilmiştir. 16 Mart 2012 swiss pediatric nöroloji derneği toplantısında otoimmun epilepsi ilgili bir çok çalışma sunulmuştur.Bu ve buna benzer bir çok çalışma vardır.

Hastalıkla otoimmunite arasında ilişki kurulması ve ve yapılan çalışmalardaki doğrulayıcı sonuçlarepilepsi hastalığının tedavisinde de heyecan yaratmıştır.Özellikle dirençli epilepsilerde hastaya uygulanan immunsistemi kuvvetlendiren immunglobilinler ve immunsistemi baskılayan yani vücudun kendi hücresinin ,yine kendi hücresine verdiği zararı önleyen kortizınlar henüz kullanılan epilepsi ilaçları ile beraber verildiğinde nöbetleri önleyici etkilerinin çok fazla olduğu gözlenmiştir.Günümüzde kullanılan epilepsi ilaçları nöbetleri önlemeye yöneliktir.Tedavi süreçleri uzun ve zahmetlidir.Hastalığın şifa ile sonuçlanması tam kesin değildir. Yapıalan bu son çalışmalar epilepsinin tedavisini kolaylaştıracak yöndedir.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
epilepsi hastalığının sebebi ve tedavisi varmı (geniş anlatım)


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vitiligo Hastalığının Bitkisel Tedavisi Ecrin Alternatif Tıp 0 24 Ekim 2014 23:35
Erkeklerdeki Gögüs Hastalığının 10 İlginç Sebebi MasteR06 Ah Erkekler 0 10 Aralık 2013 13:55
Selülit Hastalığının Tedavisi System Sağlık Köşesi 0 19 Ekim 2011 18:39
Delidana Hastalığının Sebebi !!! SeytaninOrkestrasi Fıkra 0 01 Haziran 2010 19:21