IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2005, 00:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalp Krizi Riskini Azaltmak




Yaşlılık döneminin daha sağlıklı geçmesini sağlamayı amaçlayan "anti-aging" tekniğinin Türkiye'deki uygulayıcılarından Dr. İsmet Turanlı, üzüm çekirdeği içindeki bir maddenin enfarktüsü önlediğini belirterek, bu meyvenin çekirdeğiyle yenmesi gerektiğini söyledi.

Dr. İsmet Turanlı, 50 yaşını aşan kadınlarda ve 60 yaşını aşan erkeklerde bazı tıbbi muayenelerin yapılması gerektiğini söyledi. Bu kontroller sonrasında kişiye fiziki durumuna göre jimnastik programı önerildiğini ve gıda diyeti uygulandığını anlatan Dr. Turanlı, yaşlanma çağında birçok hastalığın ortaya çıkabileceğine dikkati çekti.

Bu hastalıkların erken teşhis edilmesiyle yaşlanma döneminde ortaya çıkacak şikayetlerin önüne geçilebileceğini belirten Dr. Turanlı, "Nasıl ki bir otomobil her yıl bakımdan geçiriliyor ve böylece yüzlerce kilometre arızasız kullanılabiliyorsa, insan vücudu da aynı şekilde, yaşına uygun belirli kontrollerden geçirilince yaşlanma devrini arızasız geçirebilir'' dedi.

KIRMIZI ŞARAP VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Dr. İsmet Turanlı, orta yaş ve sonrasında kalp krizi riskini azaltmak için öneride bulundu.

Fransızlar'da enfarktüs geçirme riskinin diğer Avrupa ülkelerinde yaşayanlara oranla daha az olduğuna dikkati çeken Turanlı, ''Bu durum, Fransızlar'ın içtikleri kırmızı şaraba bağlanmaktadır. Zira, üzümün çekirdeğindeki bir maddenin enfarktüsü önlediği iddia edilir. Bu bakımdan üzümü çekirdeği ile yemek gerekir. Akşamları bir-iki kadeh kırmızı şarap içmek de yararlıdır'' dedi.

Dr. İsmet Turanlı, yaşlılık devrinin sıkıntısız geçirilmesi için şu önerilerde bulundu: ''Her gün yaklaşık 2 litre sıvı alınmalı. Meme kanserini önleyici etkisi olduğu bilinen soya günde en az 40 gram tüketilmeli. Prostata karşı kabak çekirdeği yenmesi etkili olur.

Her gün 2 saat yürüyüş yapılması en ucuz ve pratik spordur. Spor salonlarındaki toplu jimnastik programlarına haftada en az 2 defa katılmak, yalnız spor olarak değil, aynı zamanda sosyal yönden de faydalar sağlar.

Menopoz döneminde kadınlık hormonlarından östrojenin takviye edilmesi, beyindeki mutluluk hormonu olan endorfinin artmasını sağlar ve hasta ruhi yönden rahatlar.

Erkeklere de erkeklik hormonu olan testosteronun takviye edilmesi gerekir. Kırmızı biber, çikolata, muz gibi gıdaların alınmasının endorfini yükselteceği ve böylece

mutluluğun artacağı bilinmektedir. Kırmızı etten kaçınılmalı, bol sebze yenip, zeytinyağlı Akdeniz mutfağı tercih edilmelidir.''

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
azaltmak, riskini, krizi, kalp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öfke, kalp krizi riskini 5'e katlıyor Violent Ruh Sağlığı 0 07 Mart 2014 19:39
Kalp krizi riskini artıran 11 hata Violent Sağlık Köşesi 0 16 Kasım 2013 20:58
Kalp krizi riskini azaltabilirsiniz Feronia Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2011 11:07
Kalp krizi riskini nasıl azaltabilirsiniz? Juventus Sağlık Köşesi 0 09 Kasım 2009 10:36