IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ateş Terapisi




Ateş terapisi ya da diğer bir ismiyle ateş masajı, Tibet’te ortaya çıkmış ve sonrasında Çin’de popüler hale gelmiş bir alternatif tıp uygulamasıdır. Kadim Çin’de tıp alanında oldukça aktif kullanılan bu uygulama zamanla dünyaya yayılmış oldukça yaygın kullanılan bir yöntem halini almıştır. Bu uygulama sırasında her ne kadar ateş gibi yakıcı bir unsur kullanılıyor olsa da profesyonel eller tarafından yapıldığında oldukça güvenli bir uygulama olarak kabul edilmektedir.

Ateş terapisi hangi hastalıklar için iyidir?
Herhangi bir hastalık belirtisi olmadan ya da ciddi bir hastalık karşısında uygulanması mümkündür. Hangi durum olura olsun belirli periyotlarla uygulanması halinde insan vücudunda ki ciddi değişimler gözle görünebilir hale gelebilmektedir.

Ateş terapisi yorgunluk, kireçlenme, eklem ve kaslardaki romatizmal ağrılar için kullanılır. Bu terapi, omuz ekleminin iltihaplanması, servikal omur hastalıkları, bel ağrısı, mide, diz eklemlerinin yanı sıra adet döngüsünün ihlali ve ağrılı seyri için etkilidir.

Özellikle belirli bir hastalık belirtisi olmayan kişilerde de rahatlıkla uygulanabilmektedir. Uygulanan kişide oluşan enerji değişimi ve negatif enerjinin dışa aktarımı ciddi şekilde gözlemlenebilmektedir. Bu sayede kişi ruhsal olarak rahatladığı gibi aynı zamanda bedensel aktivitelerinde de ciddi iyileşmeler ortaya çıkacaktır.
Terapi sırasında ateşten gelen ısı, kemiklere nüfuz eder ve tüm organizmanın iltihaplanma süreçlerini etkiler. Prosedür, vücuttaki enerji metabolizmasını geri kazanmayı amaçlamaktadır. Uygulama aynı zamanda bağışıklık sistemi güçlenir.

Ateş terapisi tehlikeli mi?
Ateş terapisi uygulaması, ortalama olarak 20 dakika kadar süren bir süreçtir. Bu süreçte danışan bir masaj masasının üstüne uzanarak bekler. Gerekli hazırlıkları yapan uygulayıcı ise işleme başlar. Bu işlem sırasında yakıcı madde olan ateş kullanılacağından dolayı insanlar tarafından tehlikeli olarak görülebilmektedir.
Özellikle bu uygulamayı, profesyonel olmayan ve gerekli eğitimi almamış olan kişiler yapıyorsa ortaya bir tehlikenin çıkmasından bahsedebiliriz. Bununla birlikte bu işte profesyonel olan ve gerekli eğitimleri almış uzmanlar tarafından yapılması halinde herhangi bir tehlikenin ortaya çıkmayacağından emin olabilirsiniz.

Terapi sonrasında nelere dikkat edilmeli?
Ateş terapisi sonrasında özellikle uzman tavsiyeleri dikkatle dinlenmeli ve uygulanmalıdır. Bununla birlikte terapi sonrası soğuk odalarda kalmamalısınız. Ayrıca vantilatör ve klima gibi soğutuculara maruz kalmamalısınız. Masaj sonrasında bir süre dinlenmeli ve rahatlamaya çalışmanız vücudunuza iyi gelecektir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ateş terapisi kimlere yapılmaz?
Terapi, adet ve hamilelik döneminde olan bayanlara uygulanmamalıdır. Kalp, cilt hastalıkları, karaciğer yetmezliği, onkoloji ve diyabet gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler içinde uygulanması sakıncalıdır. Terapinin aç karnına yapılmaması gerekmektedir. Bununla birlikte terapiden en geç bir saat önce yemek yemelisiniz. İşlemden önce ve sonra bol bol su içmelisiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyun Terapisi Fark Yaratır: Oyun Terapisi ile İlgi Merak Ettikleriniz Tanem Eğitim 0 21 Ekim 2022 17:16
Ateş Nasıl Düşürülür? Evde Ateş Düşürme Yöntemleri Nelerdir? Feronia Alternatif Tıp 1 26 Temmuz 2022 14:31
Gen Terapisi PySSyCaT Cinsel Sağlık 0 10 Ocak 2021 12:10
Dans Ve Hareket Terapisi - Dans Terapisi Nedir? Elysian Dans 0 11 Mayıs 2014 17:11