IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlıklı Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/saglikli-bakim-onerileri/)
-   -   Doğru beslenme yanlışları (https://www.ircforumlari.net/saglikli-bakim-onerileri/400895-dogru-beslenme-yanlislari.html)

Lady 21 Temmuz 2011 21:22

Doğru beslenme yanlışları
 
Zayıflamak için sağlıklı beslenmek gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Simge Çıtak, "İşin sırrı ne yediğinizden çok, ne kadar yediğinizde" diyerek diyet yanlışlarını sıraladı:

MİKTARLARA DİKKAT
Mısır ekmeği, buğday ekmeğinden daha kalorili: Eşit miktarda yendiği sürece, tüm ekmeklerin kalorileri eşittir. Sevmediğiniz bir ekmek çeşidini "Daha az kalori alacağım" diye yemeyin.
Kilo almamak için ekmek yemiyorum: Tek başına hiçbir besin 'kilo aldırıcı' ya da 'kilo verdirici' olamaz. Ekmek için de aynı durum geçerli. Besinlerden ne miktarlarda tükettiğimiz çok önemli.
Muz, çok kalorilidir, yememek lazım: Bir küçük elmayla, bir küçük muzun kalorisi birbirine yakındır. Meyveler ölçülü miktarda yenebilir.
Aç karnına limon suyu veya sirke içersem yağlarımı yakar: Limonun zayıflatıcı etkisi olduğuyla ilgili, bilimsel bir gerçek henüz ortaya konmadı. Ama mide problemleri yaşayanlara zararı kesin!
Diyet bisküvilerin kalorisi yoktur: Sanılanın aksine; üç adet diyet bisküvi yediğinizde bir dilim ekmek yemiş olursunuz!

ZAYIFLAMA ÇAYI SU KAYBI YARATIR
'Zayıflama çayı' denen tüm bitkiler, vücutta su kaybına sebep olur. Oysa kilo vermek, yağ kaybıyla mümkün olabilir.
Spor yapmak kilo vermeye yardımcıdır ama spor da beslenme gibi bir hayat tarzı olmalıdır. Beden spora alışınca, bunu hayat boyu ister. Bırakınca ise eskisinden kötü olursunuz. Bu nedenle hayatınız boyunca yapabileceğiniz, zevk aldığınız bir aktivite seçmelisiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net