IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2012, 13:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşlanma Sürecini Yavaşlatan Yiyecek Kombinleri








Dr. Mehmet Öz, yaşlanma sürecini yavaşlatan yiyecek kombinleri açıklıyor.


Şimdiye kadar hangi yiyecekleri tüketmeniz ve hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiği konusunda yeteri kadar bilgilisinizdir. Ancak, bazı yiyecekleri birlikte yediğinizde, ayrı ayrı yediğinizde gösterdiği faydadan çok daha faydalı olabileceklerini biliyor muydunuz? İşte sağlığınızı korumanızı sağlayacak ve yaşlanma sürecinizi yavaşlatacak harika yiyecek ikilileri... Kronik inflamasyon (iltihaplanma) vücudunuza hem dışarıdan hem de hücresel seviyede zarar vererek daha hızlı yaşlanmanıza neden olabilir. Size belirli yiyecek kombinasyonlarının hücresel inflamasyonu azaltarak nasıl yaşlanmayı yavaşlatabileceğiniz ve böylece hem daha iyi görünüp hem de daha iyi hissedebileceğinizle ilgili yeni bulguları anlatacağım...

Hücre hasarını önleme ikilisi: Pembe greyfurt ve avokado

Greyfurt tek başına harikadır. İnflamasyonu azalttığı ve hücre hasarını önlediği kanıtlanmış bir antioksidan olan likopen bakımından oldukça zengindir. Ancak greyfurtu avokadoyla birlikte tükettiğinizde avokadoda bulunan sağlıklı yağlar likopen emiliminin artmasına yardımcı olarak vücudunuzun kullanmasını kolaylaştırır. Greyfurt ve avokado ikilisini haftada 1-2 kere, her ikisinin de yarısını kullanarak tüketin. İkisini birlikte salatalarınıza veya diğer yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Gözleri koruma ikilisi: Brüksel lahanası ve zeytinyağı

Brüksel lahanasında bulunan lutein katarakt ve körlüğün başlıca nedenlerinden biri olan yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltarak, gözleriniz için en yararlı besin maddelerinden biri sayılabilir. Brüksel lahanasına zeytinyağını eklemek, zeytinyağında bulunan sağlıklı yağların, vücudunuzun depolayabileceği ve emebileceği lutein miktarını artırarak lezzet ve sağlık fışkıran bir ikili ortaya çıkarmasına neden olur. Bu ikiliyi lezzetli bir tarife dönüştürmek için haftada 1-2 kere, karamelize Brüksel lahanaları içeren bir esmer pirinç tabağı hazırlayın. Mikrodalgada pişirilebilir esmer pirinç kullanın ve buharda pişmiş Brüksel lahanalarını zeytinyağında hindi jambonuyla birlikte soteleyin. Esmer pirinç pilavı ve brüksel lahanalarını karıştırın. Afiyet olsun!

Kalp hastalığını önleme ikilisi: Elma ve çikolata

Kalbinizi elmada bulunan kuersetin isimli antiinflamatuar maddeyle genç tutun. Elma kabuğunda bol miktarda kuersetin bulunur. Elmayı flavanoid zengini bitter çikolatayla birlikte kombine ederek göreceğiniz faydaları artırabilirsiniz. Araştırmalar, ikisini birlikte tükettiğinizde bu antioksidan ikilisinin kalp hastalığı riskinizi azalttığını ve kan pıhtılarının oluşumunu engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Lezzetli bir tatlı için, fondüden esinlenin ve elma dilimlerini eritilmiş bitter çikolataya batırıp içine fındık parçaları atın, buzdolabında soğutun. Ölçülü tüketildiği takdirde her gün tüketebileceğiniz muhteşem bir tatlı!

Cildi gençleştirme ikilisi: Yeşil çay ve limon

Yeşil çay, içinde doğal olarak bulunan ve güçlü bir antioksidan olan kateşin maddesi bakımından zengindir. Yeşil çaya bir damla limon damlatarak kateşinin cildinizin genç görünümünü koruma özelliğini maksimum dereceye çıkarabilirsiniz. Limonun suyundaki C vitamini çaydaki antioksidanların parçalanmasını yavaşlatır ve böylece vücudunuz hazırdan daha fazla kullanabilir. Bu lezzetli karışımı günde 5 adete kadar, her gün tüketebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kombinleri, sürecini, yavaşlatan, yaşlanma, yiyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayarınızı yavaşlatan faktörler Luis Windows 0 26 Nisan 2010 13:08
Pc yavaşlatan 5 program Kralice Windows 0 08 Temmuz 2008 17:13
Bilgisayarları yavaşlatan 5 program blackkurt38 Genel Paylaşım 0 08 Şubat 2008 23:43
Bir Scripti yavaşlatan faktörler nelerdir? Cappystarjoe mIRC Scripting Sorunları 4 26 Ağustos 2005 15:11