IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2014, 10:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beslenme şekli cinsel sağlığı etkiliyor




Beslenme tarzının cinsel sağlık üzerinde rol oynadığını belirten Diyetisyen Gizem Şeber, bazı besinlerin cinsel enerjiyi arttırdığını vurguladı, “Libidoyu arttırmanın yolu testosteron seviyesini yükselten gıdalara günlük beslenmede yer vermekten geçiyor” dedi.
Sağlıklı bir vücuda sahip olmada ve diyabet, hipertansiyon, yüksek kolesterol, kanser gibi birçok hastalıktan korunmada beslenmenin ne kadar önemli olduğunun bilindiğini belirten Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, beslenme alışkanlıklarının cinsel sağlık üzerinde de etkili olduğunu söyledi. Bazı besinlerin libidoyu arttırdığını belirten Şeber, “Libido arttırıcı besinleri 2-4 hafta arasında düzenli tüketmenin özellikle kadınlarda cinsel isteği arttırıcı yönde sonuç verdiği biliniyor” dedi.


“Libidoyu arttırmanın yolu ise testosteron seviyesini arttıran besinlere günlük beslenme düzeninde yer açmaktan geçiyor” diyen Şeber, libidoyu arttırmaya yardımcı beslenme önerilerini şöyle sıraladı:
Proteini eksik bırakmayın: Proteinin libido üzerindeki olumlu etkilerine dair araştırmalar devam etse de, günlük aldığımız kalorinin en az %25’inin proteinden sağlanması gerekiyor. Bu da günde en az 100 gram et veya tavuk veya balık ve 1-2 bardak süt ürünü tüketmek ile sağlanabilir. Yani libidonuzu arttırmak istiyorsanız günde en az 3 köfte kadar et, tavuk veya balık ve 400 gram kadar süt, yoğurt veya ayran tüketmeniz gerekiyor.

Çinko: Çinkonun yeterli alımının cinsel sağlık açısından çok önemli olduğu biliniyor. Testosteronu östrojene çeviren enzimin işlevini azaltan bu mineral, en çok peynir, yumurta sarısı, balık, ayçekirdeği ve diğer kuruyemişler, tavuk ve yulaf, çavdar, tam buğday gibi tam tahıllarda bulunuyor.Magnezyum: Bu mineral serbest testosteronu bağlayan hormonun etkisini azaltmakta etkili. Kuruyemişler, soya fasulyesi, tam tahıllar magnezyumun zengin kaynakları olmakla birlikte; kakao, muz, avokado, peynir, yumurta, patateste de magnezyum minerali yer alıyor.

Balık ve balık yağı: Beyinden dopamin salgısının artmasının özellikle kadınlarda cinsel isteği arttırabileceğine dair çalışmalar var. Bunların ışığında dopamin salgısını arttıran balık yağının cinsel sağlık için önemli yeri olduğu ortaya çıkıyor. Haftada 2-3 kez ızgara veya fırında balık tüketmek, libidoya yardımcı. Balık tüketemeyen kişiler ise doktora danışarak omega-3 desteği alabilirler.

Şekerli besinleri tüketmeyin: Şekerli besinler genelde seratonin seviyesinin birden artmasına neden olabiliyor. Yüksek seratonin seviyeleri ise düşük libido ile ilişkilendiriliyor. Beyaz şeker içeren besinleri beslenmenizde limitlemeye çalışın.

Trans yağ asitlerinden kaçının: Sağlık üzerinde olumsuz etkileri saymakla bitmeyen trans yağ asitlerinin libidoyu da azalttığı düşünülüyor. Bu nedenle işlenmiş gıdalar konusunda dikkatli olmalısınız. Paket ürünlerin etiket bilgilerini kontrol ederek trans yağ asidi içerip içermediğini öğrenebilirsiniz.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beslenme, cinsel, etkiliyor, sağlığı, şekli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beslenme uykuyu nasıl etkiliyor? AngeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Kasım 2013 23:42
Beslenme şekli bebeğin genlerini belirliyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Kasım 2012 19:51
Çocukluk dönemi sağlığı etkiliyor Rüzgar Çocuk Sağlığı 0 28 Ocak 2012 11:54