IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2014, 09:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akdeniz mutfağı neden sağlıklı?




ABD'de yapılan araştırmada, zeytinyağı ve yeşil salatanın karışmasıyla nitröz yağ asidinin açığa çıktığı ve bu asidin de kan basıncını düzenlediği ortaya çıktı



Bilim insanları, zeytinyağı ve yeşil salatanın Akdeniz mutfağının sağlık sırrı olduğunu tespit etti. Araştırmalarda zeytinyağı ve yeşil salatanın karışmasıyla nitröz yağ asidinin açığa çıktığı ve bu asidin de kan basıncını düzenlediği fark edildi. ABD Ulusal Bilim Akademisi'nin yayımladığı makalede, zeytinyağındaki doymuş yağın yeşilliklerdeki nitrat ile birleşerek faydalı asitleri açığa çıkardığı ifade edildi. Benzer şekilde kabuklu yemişler ve avokado ile yeşilliklerin karışımıyla da aynı asidin elde edildiği vurgulanıyor. Yunanistan, İtalya, Türkiye ve İspanya gibi ülkelerin mutfaklarıyla özdeşleşen Akdeniz mutfağının kalp sağlığına faydalı olduğu uzun süredir biliniyor. Mutfağın temelini oluşturan taze meyve-sebzeler, tahıllar ve zeytinyağı sağlıklı ve dengeli beslenmeyi de beraberinde getiriyor.

SIRRI, YENİ BİLEŞENLER

Her bir malzemenin ayrı ayrı faydalı olduğu bilinse de, Akdeniz mutfağını bu kadar sağlıklı yapan şeyin ne olduğu ise tartışma konusuydu. İngiltere'deki King's College London'dan Kimyasal Tepkime Profesörü olan Philip Eaton, farklı gıdaların bir araya gelmesiyle açığa çıkan yeni bileşenlerin Akdeniz mutfağının esas sırrı olduğu sonucuna vardı. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, Akdeniz salatası yiyen kobay farelerin kan basıncında düşüş gözlendi. Nitröz yağ asidinin kan basıncını yükselten enzimleri bloke ettiği belirtiliyor. Eaton, "Aynı enzim insanlarda da var. Bu yüzden aynı olumlu etkinin insanlar üzerinde gerçekleştiğini düşünüyoruz" dedi. Eaton'a göre, Akdeniz mutfağının ciddi ölçüde yağ kullanılmasına karşın sağlıklı olmasının temel nedeni karışımlarda oluşan kimyasal tepkimeler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akdeniz, mutfağı, neden, sağlıklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karpuz Macunu (Akdeniz Mutfağı) Elysian Dünya Mutfakları 0 19 Mayıs 2014 09:17
Tebbüle (Akdeniz Mutfağı) Elysian Dünya Mutfakları 0 17 Mayıs 2014 14:12
Halil Akdeniz Biyografisi - Halil Akdeniz Hayatı - Halil Akdeniz Kimdir? AftieL Ressamlar 0 15 Mayıs 2014 07:53
İstanbul / Akdeniz Mutfağı Rehberi Restaurant - Lüks Mekanlar Ecrin Marmara Bölgesi 0 04 Aralık 2011 12:39
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49