IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Ruj

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2011, 16:48   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Ümit




Ahmet Ümit[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (d. 1960 Gaziantep)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türk şair ve yazar.
Daha çok polisiye roman türünde eser veren bir yazardır.

1990 yılında bir grup edebiyat tutkunuyla birlikte Yine Hişt adlı kültür-sanat dergisini çıkardı. Şiir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öykü ve yazılarını Adam Sanat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yine Hişt[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Öküz ve Cumhuriyet Kitap dergileri ile Yeni Yüzyıl gazetesinde yayımladı.

1992 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aynı yıl Ferit Oğuz Bayır Düşün ve Sanat Ödülü'nü aldı. Bu kitap Ahmet Ümit'i yazın dünyamıza tanıtan ilk kitap olma özelliğini de taşır.

Arkadaşı tiyatro yönetmeni Ali Taygun’un teşvikiyle polisiye yazmaya ağırlık veren Ahmet Ümit Kitaplarının tümünde var olan gerilim duygusu "Sis ve Gece"(1996) adlı polisiye romanında kendisini tümüyle dışa vurdu. "Sis ve Gece" Türkiye'de yankı uyandırdı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tartışmalara yol açtı. Yunanistan'da yayımlanarak yabancı dile çevrilen ilk Türk polisiye yapıtı unvanını kazandı.

"Sis ve Gece"'yi "Kar Kokusu" (1998) adlı romanı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Agatha’nın Anahtarı" (1999) adlı polisiye öykü kitabı takip etti. 2000den itibaren "Patasana"(2000)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Kukla" (2002)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" (2002)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Beyoğlu Rapsodisi" (2003)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Aşk Köpekliktir" (2004)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ninatta’nın Bileziği" (2006)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Kavim" (2006) adlı kitaplarını ardı ardına yayımladı. 2007’de "İnsan Ruhunun Haritası" adlı denemesi yayımlandı. 2008'da yayınlanan "Bab-ı Esrar"'da Şems-i Tebrizi cinayetini konu edindi. İstanbul hakkında çok detaylı bilgiler de içeren "İstanbul Hatırası" adlı polisiye romanı Haziran 2010'da okuyucularla buluştu. Yazarın "Başkomiser Nevzat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çiçekçinin Ölümü" (2005) adlı bir de çizgi romanı vardır.

Öykülerinden yola çıkılarak Uğur Yücel tarafından Karanlıkta Koşanlar ve Cevdet Mercan tarafından Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizileri yapılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Sis ve Gece" adlı romanı 2007 yılında Turgut Yasalar tarafından sinemaya uyarlanmıştır.


SÖZLERİ

“ ...Bir yazarın ulaşmaya çalıştığı şey başarı olmamalıdır. Mutluluk olmalıdır. Başarı dediğimiz şey aslında mutluluğumuzu oluşturan dallardan biridir. Ama bazen başarı için mutluluğumuzdan vazgeçtiğimiz olur. ”
“ ...Suç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tıpkı insan DNA'sı gibi bir çok bilgiyi içinde barındırmaktadır. İşlenen bir suçu inceleyerek çağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toplumu ve insanı anlatabilirsiniz. Anlatının derinlik kazanması ise baska bilgilerin yanı sıra saglam bir felsefe bilgisini de gerekli kılmaktadır. Bu bilgi eksik oldugunda yapıtta sorunlar çıkması adeta kaçınılmaz hale gelir



ESERLERİ

* Sokağın Zulası (1989)
* Çıplak Ayaklıydı Gece (1992)
* Bir Ses Böler Geceyi (1994)
* Masal Masal İçinde (1995)
* Sis ve Gece (1996)
* Agatha'nın Anahtarı (1999)
* Kar Kokusu (1998)
* Patasana (2000)
* Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (2002)
* Kukla (2002)
* Beyoğlu Rapsodisi (2003)
* Aşk Köpekliktir (2004)
* Başkomser Nevzat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çiçekçinin Ölümü (2005)
* Kavim (2006)
* Ninatta'nın Bileziği (2006)
* İnsan Ruhunun Haritası (2007)
* Olmayan Ülke (2008)
* Bab-ı Esrar (2008)
* İstanbul Hatırası (2010)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Aralık 2019, 12:35   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ahmet Ümit




takip ettiğim yazarlardan,bircok kitabını okudum

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ahmet, Ümit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası'ndan SeytaninOrkestrasi Serbest Kürsü 0 16 Ağustos 2010 08:59