IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2011, 20:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ingeborg Bachmann (1926 – 1973)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ingeborg Bachmann, 25 Haziran 1926’da üç kardeşin en büyüğü olarak Avusturya'nın Klagenfurt kentinde doğdu. 1945’te Innsbruck Üniversitesi'nde felsefe öğrenimine başladı. Graz Üniversitesi'nde bir yarıyıl felsefe ve hukuk öğrenimi gördü. İlk öyküsü Sal, Kaemtner Illustrierte dergisinde yayımlandı.

İlk şiirleri, Viyana'da Hermann Hakel tarafından yayımlanan Lynkeus, Dichtung, Kunst, Kritik dergisinin ilk sayısında çıktı. Doktora tezi "Martin Heidegger'in Varoluşçuluk Felsefesinin Eleştirel İncelemesi" başlığını taşıyordu. 28 Şubat 1952’de Bir Düş Alışverişi adlı radyo oyunu Viyana Radyosu'nda yayınlandı. Çıkış adını taşıyan bir dizi şiiri, Stimmen der Gegenwart (Günümüzün Sesleri) adlı yıllıkta yayımlandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mayıs ayında Hans Werner Richter tarafından Gruppe 47'nin Niendorf'da düzenlenen 10. toplantısına davet edildi. Orada, sonradan yaşamında önemli yer tutacak olan ünlü orkestra şefi ve besteci Hans Werner Henze'yle ilk kez karşılaştı. İlk şiir kitabı olan Ertelenmiş Zaman Frankfurt'ta yayımlandı. 1954’te Alman Endüstri Birliği Teşvik Ödülü’nü aldı. Şiirleri, Marguerite Caetani'nin Roma'da birkaç dilde yayımlamakta olduğu Botteghe Oscure dergisinde çıktı. 25 Mart 1955’te Ağustos Böcekleri adlı radyo oyunu, Hans Werner Henze'nin müziği eşliğinde Hamburg Kuzeybatı Almanya Radyosu'nda yayımlandı. Harvard Üniversitesi'nin daveti üzerine Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Bachmann, Harvard Summer School of Arts and Sciences and of Education'da, Henry Kissinger'in yönetimindeki uluslararası seminere katıldı. Bir yıl sonra Büyük Ayinin Çağrısı adlı ikinci şiir kitabı yayımlandı.

Bu kitabıyla Bremen Kenti Rudolf Alexander Schröder Vakfı Yazın Ödülü'nü Gerd Oelschlegel'le paylaştı. Güllerin Fırtınasında ve Serbest Geçiş adlı şiirleri Hans Werner Henze tarafından Gece Parçaları ve Aryalar adlı eserin bütünü içerisinde bestelendi. Manhattan'ın İyi Tanrısı adlı radyo oyunu, Bavyera ve Kuzey Almanya Radyoları'nın ortak yapımı olarak yayımlandı. Bu dönemde dört yılı Roma ve Zürih’te geçti. Bu oyun Bachmann’a, ‘savaşta görme yetilerini yitirenler adına’ konulan Radyo Oyunu Ödülü’nü getirdi. 1961’de Otuzuncu Yaş adlı ilk öykü kitabı Münih'te yayımlandı. Bu kitapla Berlin Eleştirmenler Ödülü’nü aldı. 1963 ilkbaharında Ford Vakfı tarafından Berlin'e çağrıldı.

Bachmann bir yıllığına gittiği Berlin’e daha sonra yerleşti. 17 Ekim 1964 tarihinde Alman Dil ve Edebiyat Akademisi, Bachmann’a Georg Büchner Ödülü'nü verdi. 1968’de Avusturya Büyük Devlet Edebiyat Ödülü’nü aldı. Malina adlı romanı 1971’de yayımlandı. Malina, Ölüm Türleri başlığını taşıyacak romanlar dizisinin ilk kitabıydı. Bu romanı Simultan adlı öykü kitabı izledi. Yazara Anton Wildgans Ödülü verildi. 26 Eylül 1973’te akşam saatlerinde Roma'da, Sacchetti Sarayı'ndaki dairesinde aşırı dozda uyku ilacı alan Ingeborg Bachmann, elinde yanık sigarayla uyuya kalınca çıkan yangında ağır yaralandı ve 17 Ekim günü Roma'da öldü.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1926, 1973, bachmann, ingeborg,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayhan Demir (1926 - 1990) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:54
Aitchison, Craige ( 1926 Edinburgh - ) Sır Ressamlar 0 02 Eylül 2011 20:45
Can Yücel (1926-1999) Düş Klasik Edebiyat 0 12 Ağustos 2011 23:42