IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2014, 22:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Christopher Paolini Biyografisi




Christopher Paolini Kimdir - Christopher Paolini Resimleri - Christopher Paolini Biyografisi - Christopher Paolini Hakkında



Christopher Paolini(d. 17 Kasım 1983, güney California) Amerikalı roman yazarı. Miras Üçlemesi'nin yazarı olarak bilinir. Miras Üçlemesi'nin üç kitabı Eragon, Eldest ve Brisingr'dır. Fakat dördüncü kitap beklenmektedir. Bunun nedeni Paolini'nin Miras Üçlemesinin son kitabı Brisingr'da, teşekkür bölümünde, “ Karmaşıklığı yüzünden Brisingr beklediğimden çok daha kalın bir kitap oldu. Hatta o kadar kalın ki seriyi üç kitaptan dört kitaba çıkarmak zorunda kaldım “demiş olmasıdır. Böylece artık bu kitaplara Miras Döngüsü deniyor. Paolini halen ilk kitabı yazdığı Paradise Valley, Montana'da yaşamaktadır.



Biyografi

Christopher Paolini Paradise Valley, Montana çevresinde büyüdü. Ailesi dört kişiliktir. Babası Kenneth Paolini, annesi Talita Hodgkinson, ablası Angela Paolini ve kendisi. Christopher Paolini “evokulluluk” eğitimi görmüştür. Mezun olduktan sonra ileride ilk romanı olacak olan Eragon'u yazmayı başladı. Eragon mitolojik bir şehir olan Alagaësia'da geçer.

2002'de Eragon kendi ailesinin yapım evi olan Paolini İnternational LLC'den yayımlandı. Kitabı tanıtmak için Paolini “bir ortaçağı kostümü, bağıcıklı bir bot ve siyah bir şapka” ile 135 okul ve kütüphane gezdi. Fakat kitap fazla ilgi görmedi. Kitabın kapağını ve kapağını da Paolini yarattı.

2002 yılının yazında, yazar Carl Hiassen'in üvey oğlu şans eseri Eragon'u bir kitapçıda buldu ve beğendi. Bunu Hiassen'e söyledi. Hiassen kitabı ünlü kitap evi Alfred A. Knopf'a yayınlaması üzere tavsiye etti. Kitap evi ditörü Michelle Frey bunu kabul etti ve Paolini'ye Eragon'u ve geriye kalan Miras Üçlemesi kitaplarını da yayımlayacağını söyledi. Böylece 2003 yılının Ağustos ayında Eragon bir kez daha Alfred A. Knopf kitap evi tarafından yayımlandı. 19 yaşında, Paolini New York Times gazetesinin en çok satan yazarı olmayı başardı. Ayrıca Eragon'un aynı isimle filmide yapılmıştır.

Eldest, Eragon'un devam kitabı, 23 Ağustos 2005'de yayımlandı. Üçüncü kitap Brisingr da 20 Eylül 2008'de yayımlandı. Miras Üçlemesi üç kitaplık bir seri olarak planlanmıştır ancak üçüncü kitap Brisingr'a göre dördüncü bir kitap gelecektir. Bu kitabın ismi halen belli değildir.

Şimdiye kadar, Miras Döngüsü 20 milyondan fazla satmıştır.


Etkileri

Paolini edebi ilhamını J.R.R. Tolkien ve bir epik şiir olan Beowulf'un yazarı E.R.Eddison'dan almıştır. Ayrıca Paolini Eragon için Bruce Coville'den de ilham aldığını söyler. David Eddings, Andre Norton, Brian Jacques, Anne McCaffreyRaymond E.Feist, Mervyn Peake, Ursula K. Le Guin, Frank Herbert. Jane Yolen, Philip PullmanveGarth Nix'den de ilham almıştır

Eldest kitabında Paolini Elfleri vejetaryan olarak betimlemiştir. Kendi diyeti hakkında soru sorulduğunda Paolini “Hayır, Vejetaryan değilim ancak olma yönünde ilerliyorum.

Brisingr kitabının teşekkür yazısında Paolini Eragon'un kılıcının tanımını Leon ve Hiroko Kapp'in kitabı olan The Craft of the Japanese Sword'dan esinlendiğini belirtmiştir. Ayrıca Paolini bir Doctor Who hayranı olduğunu söylemiştir.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biyografisi, christopher, paolini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Christopher Walken AftieL Oyuncular / Yönetmenler 0 10 Mayıs 2014 15:29
Kağıt Heykeller [ Sher Christopher ] HANDSOME Fotoğraf Kulübü 0 27 Ağustos 2012 21:24
John Christopher Depp Kimdir? (John Depp - Biyografisi) Sevda Oyuncular / Yönetmenler 0 25 Temmuz 2012 01:47