IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Eylül 2009, 23:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu Hindi Salatası




Yoğurtlu Hindi Salatası (Fransa)

500 g haşlanmış hindi göğüs eti (derileri alındıktan sonra, küçük kuşbaşı doğranmış)
600 g taze patates
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
100 g mantar (her biri 4 e bölünmüş)
2 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı sirke
6 suteresi dalı (yaprakları ayıklanıp, sapları atılmış)
3 taze soğan (doğranmış)
1 yeşil salata (yıkanıp, süzdürülmüş)
2 orta boy domates (dilimlenmiş)
1 salatalık (dilimlenmiş)
1 orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış)
Yoğurt sosu:
1 taze soğan (doğranmış)
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı kereviz tohumu (isteğe bağlı)
4 damla acıbiber sosu
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
6 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak (kıyılmış)

Bir tencerede su kaynatıp, kaynayınca patatesleri ko*****, tencerenin kapağını kapatın ve patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, patatesleri delikli kaşıkla çıkararak (haşlama suyunu atın), elle tutulacak kadar soğuduklarında kuşbaşı doğrayın ve bir kenarda ılık kalmalarını sağlayın
Zeytinyağını küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları yaklaşık 1 dakika pişirin Dolmalık biber parçaları ve sirkeyi ekleyip, ara sıra karıştırarak, karışımı 5 dakika pişirin
Bu arada büyük bir tencereye kuşbaşı hindi etleri, ılık patates parçaları, suteresi yaprakları ve taze soğanları koyup, karıştırın Öbür tencereyi ateşten alıp, içindeki mantar - biber karışımını büyük tencereye ekleyerek, karıştırdıktan sonra, tencereyi bir kenara bırakın
Bütün sos malzemesini bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatarak, malzeme iyice karışıncaya kadar (yaklaşık 30 saniye) hızlı hızlı sallayın
Kavanozdaki sosu, hindi karışımının üstüne boşaltıp, hafifçe karıştırın Yeşil salata yapraklarını 6 düz tabağa dizip, üstlerine kaşıkla hindi salatasını bölüştürün Domates, salatalık ve kırmızı Soğan dilimleriyle süsleyip, servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hindi, salatasi, salatası, yoĞurtlu, yogurtlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğurtlu Sebze Salatası Numune Salatalar Mezeler 0 05 Şubat 2015 11:33
Marine Edilmiş Hindi Göğüs Salatası Liaaa Salatalar Mezeler 0 12 Ekim 2012 11:53
Yoğurtlu Tavuk Salatası N999 Salatalar Mezeler 3 27 Şubat 2012 14:28
Yoğurtlu Çiftlik Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:06
Beyazpeynirli Hindi Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 26 Eylül 2009 23:00