IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Şubat 2012, 21:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Deniz Mahsullü Dolma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler (4-6 kişilik):
  • 1 adet küçük boy beyaz lahana
  • 1 bardak pirinç
  • 1 bardak ayıklanmış karides
  • 1 bardak fileto balık (levrek-mezgit-palamut)
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık baharat
  • 1 paket dolmalık fıstık ve üzüm
  • 1 baş soğan (büyük)
  • 1 bardak su (pirinç için)
  • tuz, karabiber, şeker
Tarif
Lahana yapraklarını temizleyip haşladıktan sonra soğuması için bir kenara bırakın.
İçinin Hazırlanışı; Soğan ince ince doğrandıktan sonra zeytin yağında sotelenip içine ayıklanmış karides ve küp küp doğranmış fileto balıklar eklenir. Kuş üzümü, dolmalık fıstık ve baharatlar eklenir. Karidesin rengi değişinceye kadar çevrildikten sonra pirinç ve su eklenir. Suyunu çektikten sonra soğuması için bir kenara alınır. İç ve lahana yaprakları hazır olduktan sonra yapraklar bol malzeme ile sarılır, tencereye dizilir, üzerine şeker ve tuz ilave edildikten sonra (göz kararı) üzerini geçinceye kadar su eklenir ve dolma pişirilir ve dolapta soğumaya bırakılır. Limonla servis edilir.
Tarif sahibi: Ayşe Gengönül
44 yaşında, 2 çocuk annesi, iş kadını. Yemek yapmayı seviyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deniz, dolma, mahsullü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık