IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2012, 21:36   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yoğurt Üçlemesi


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu tarifler şipşak uydurma tarifler ama yemek yanına salata gibi veya meze sofrasını zenginleştirmek için birebir. Hepsi de hem lezzetli, hem de inanılmaz kolay. Ölçüler mutlak değil, keyfinize göre oynayabilirsiniz. Her üçü için de koyu kıvamlı sert bir yoğurt seçin veya bir-iki kaşık torba yoğurdu ile takviye yapın.
Yoğurtlu Nergizleme
3-4 adet yumurta, 1 kâse yoğurt, 3-4 sap taze soğan, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tutam pul biber, yarım tatlı kaşığı tuz, 6-7 dal maydanoz
Yumurtaları ufak bir kap içinde soğuk suyla ateşe koyun. Su kaynar kaynamaz altını kapatıp soğumaya bırakın. Böylelikle dakika tutma derdine girmeden yumurtalarınız kayısı kıvamda pişer. Taze soğanı çok ufak doğrayın. Yeşil kısımlarının yarısını ayırıp gerisini tuzlayın ve yoğurtla karıştırın. Maydanozu da ince doğrayın, onun da yarısın ayırıp gerisini yoğurta katın. Yumurtaları soyun ve önce enine ikiye sonra uzunlamasına dörde kesin. Yoğurt karışımını bir meze tabağına yayın. Yumurtaları üstüne yerleştirin. Kalan yeşil soğan, maydanoz ve pul biberi üstüne serpeleyin. Zeytinyağı ve sirkeyi bir fincanda 1 tutam tuz ile iyice karıştırın, yumurtaların üstüne dökün.
Yoğurtlu soğuk patates püresi
1 büyücek patates, 1 kâse yoğurt, 3-4 sap taze soğan, 3-4’er sap dereotu ve maydanoz veya mevsiminde yarım demet taze tarhun, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber
Patatesi iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve yoğurt ile karıştırın. Taze soğanı ve otları ince doğrayın. Patatesle karıştırın. Ekşi seviyorsanız biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Meze tabağına yayın ve üzerini ince doğranmış taze otlarla süsleyin.
Yoğurtlu çiğ kabak mezesi
2 adet ince küçük boy kabak, 1 kâse yoğurt, yarım limonun ince kabuk rendesi, 6-7 dal dereotu, yarım tatlı kaşığı tuz
Kabakları soyun ve çok ince halkalar halinde kesin. Bıçak sırtı inceliğinde kesemiyorsanız rendenin dilim bıçağını kullanarak kağıt gibi incecik dilimleyin. Dereotunu da ince doğrayın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve tuzla karıştırın. Meze tabağına yerleştirin ve üzerini dereotu ve azıcık limon kabuğu rendesi ile süsleyin.
Aylin Öney Tan

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu tarifler şipşak uydurma tarifler ama yemek yanına salata gibi veya meze sofrasını zenginleştirmek için birebir. Hepsi de hem lezzetli, hem de inanılmaz kolay. Ölçüler mutlak değil, keyfinize göre oynayabilirsiniz. Her üçü için de koyu kıvamlı sert bir yoğurt seçin veya bir-iki kaşık torba yoğurdu ile takviye yapın.
Yoğurtlu Nergizleme
3-4 adet yumurta, 1 kâse yoğurt, 3-4 sap taze soğan, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 tutam pul biber, yarım tatlı kaşığı tuz, 6-7 dal maydanoz
Yumurtaları ufak bir kap içinde soğuk suyla ateşe koyun. Su kaynar kaynamaz altını kapatıp soğumaya bırakın. Böylelikle dakika tutma derdine girmeden yumurtalarınız kayısı kıvamda pişer. Taze soğanı çok ufak doğrayın. Yeşil kısımlarının yarısını ayırıp gerisini tuzlayın ve yoğurtla karıştırın. Maydanozu da ince doğrayın, onun da yarısın ayırıp gerisini yoğurta katın. Yumurtaları soyun ve önce enine ikiye sonra uzunlamasına dörde kesin. Yoğurt karışımını bir meze tabağına yayın. Yumurtaları üstüne yerleştirin. Kalan yeşil soğan, maydanoz ve pul biberi üstüne serpeleyin. Zeytinyağı ve sirkeyi bir fincanda 1 tutam tuz ile iyice karıştırın, yumurtaların üstüne dökün.
Yoğurtlu soğuk patates püresi
1 büyücek patates, 1 kâse yoğurt, 3-4 sap taze soğan, 3-4’er sap dereotu ve maydanoz veya mevsiminde yarım demet taze tarhun, yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber
Patatesi iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın. Kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve yoğurt ile karıştırın. Taze soğanı ve otları ince doğrayın. Patatesle karıştırın. Ekşi seviyorsanız biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Meze tabağına yayın ve üzerini ince doğranmış taze otlarla süsleyin.
Yoğurtlu çiğ kabak mezesi
2 adet ince küçük boy kabak, 1 kâse yoğurt, yarım limonun ince kabuk rendesi, 6-7 dal dereotu, yarım tatlı kaşığı tuz
Kabakları soyun ve çok ince halkalar halinde kesin. Bıçak sırtı inceliğinde kesemiyorsanız rendenin dilim bıçağını kullanarak kağıt gibi incecik dilimleyin. Dereotunu da ince doğrayın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve tuzla karıştırın. Meze tabağına yerleştirin ve üzerini dereotu ve azıcık limon kabuğu rendesi ile süsleyin.
Aylin Öney Tan
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
üçlemesi, yoğurt

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ejderha Dövmeli Kız: Millennium Üçlemesi 1 AngeLus Sinema Dünyası 1 20 Eylül 2010 15:22
Yoğurt Diyeti AngeLus Diyet Listeleri 1 09 Kasım 2009 18:27
Yoğurt Yağ Yakıyor YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 03 Mayıs 2009 20:01