![]() |
Ispanaklı ve Havuçlu Katman [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Hazırlanışı: Fırını 180C’ye ısıtın. 500 gr’lık bir kabı yağlayın. Ispanağın yapraklarını yıkadıktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir tencereye koyun. Üzerine tuz serpiştirip tencerenin kapağını kapattıktan sonra ağır ateşte 5 dak. pişirin. Bu sırada yemeğin dibinin tutmaması için zaman zaman tencereyi sallayın. Ispanağı süzüp, elinizle suyu iyice çıkıncaya dek sıkın. Ispanakları ince doğrayıp tuz ve hint ceviziyle tatlandırdıktan sonra bir kenara koyun. Havuçları ve portakal kabuğunu karıştırıp tuz, biber ekleyin. Önceden yağlanmış kaba yarıya kadar yaym. Üstüne ıspanağı koyun. Kalan havuçları da ıspanağın üstüne yerleştirin. Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçların üstüne dökün. 1 saat fırında pişirin. Servis İçin: bir bıçakla kabın kenarlarından kesin, sonra ısıtılmış bir servis tabağını üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla süsleyin. Dilimleyip servis edin. ALIŞ VERİŞ ONERİSİ: Taze ıspanak bulamazsanız 225 g. dondurulmuş ve doğranmış ıspanak kullanın. SERVİS ONERİLERİ: Sıcak sandviç ekmeğiyle birlikte başlangıç olarak veya etin yanında servis yapabilirsiniz. Ayrıca servis etmeden önce üstüne biraz sıcak krema döküp sunabilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk