![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanaklı Borani Malzeme
Yapılışı Ispanakların yapraklarını dallarından ayırın ve iyice yıkayın. Tuzlu suda 3-4 dk haşladıktan sonra suyunu süzün. Diğer yanda derin bir tavanın içine zeytinyağını koyup üzerine un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine ılık sütü ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Beşamel sos kıvamına geldiğinde ıspanakları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 4-5dk kadar kısık ateşte malzemeler kaynaşana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos için tüm malzemeleri sos tenceresine koyun. 3-4 dk düşük ateşte pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın. Yoğurdun üzerine gezdirdikten sonra ıspanaklı boraniniz hazır demektir. | |
| ![]() |
Etiketler |
borani, ispanaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu Ispanaklı Borani Tarifi | Cappy | Tavuk Yemekleri | 0 | 31 Ocak 2015 22:08 |
Pazılı Borani | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 28 Ağustos 2013 14:04 |
Borani | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 22 Ağustos 2013 16:23 |
Diyet Borani | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:22 |
Borani (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 28 Ekim 2010 19:54 |