IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taze Bakla Ezmesi




Malzemeler
  • 1 kg. taze iç bakla
  • 1,5 çay bardağı sızma yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1/2 kahve fincanı limon suyu
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 demet dereotu
  • Tuz

Süre:150 dk - 6 Kişilik
Yapılışı

Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakla, ezmesi, taze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Taze bakla püresi Ebru Bebek Mamaları 0 06 Eylül 2016 16:37
Bakla Ezmesi Zen Salatalar Mezeler 0 03 Mart 2012 21:55
Taze Bakla Ezmesi YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:14