IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2012, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taze Bakla Ezmesi




Malzemeler
  • 1 kg. taze iç bakla
  • 1,5 çay bardağı sızma yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 1/2 kahve fincanı limon suyu
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 demet dereotu
  • Tuz

Süre:150 dk - 6 Kişilik
Yapılışı

Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakla, ezmesi, taze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakla Ezmesi Zen Salatalar Mezeler 0 03 Mart 2012 21:55
Zeytinyağlı Taze İç Bakla YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:05
Taze Bakla Ezmesi YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:14