🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 su bardağı kuskus
5 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı pekmez
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal limoni kekik
½ ceviz büyüklüğünde zencefil
½ acı kırmızı biber
Tuz
1 bağ roka
10 yaprak marul
Yapılışı
Tarifin adını sivri kuskuslu salata koydum, çünkü sosundaki dokunuşlar kanımca dilin en çok ayırt ettiği tatlardan oluşuyor. 1 bardak kuskusu, küçük bir tencereye ekleyin, üzerine kaynar su döküp, 6-7 dakika haşlayın. Haşlanınca sudan geçirerek süzün ve biraz soğuması için bekletin. 1 bağ roka ve 10 yaprak marulu yıkayıp, sosun iyice geçebilmesi için kurutun. Sonra elinizle birkaç parçaya ayırarak bir kaseye alın.
Sosu için Valso’ya 5 çorba kaşığı sirke ve 6 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ardından 2 çorba kaşığı pekmez, 5-6 dal limoni kekiğin yapraklarını, ½ ceviz büyülüğünde soyulmuş zencefili ve acılık vermesi için ½ acı kırmızı biberi de ekleyip, çalıştırın. 30 saniye içinde nefis bir sosunuz olacak.