IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2012, 18:36   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Samsung'un yeni şaheseri! (Test)




Samsung Galaxy S3 Türkiye'nin en kapsamlı testinde!

Akıllı telefon pazarında yeni bir standart var artık! Parlak ve keskin görüntüler, dört çekirdekli işlemci, çok kaliteli bir kamera ve mantıklı sayılabilecek kadar uzun pil ömrü. İşte test merkezimizi ziyaret eden Samsung Galaxy S3 bize bunları vaat ediyordu. Biz de bu yenioyuncuyu mercek altına aldık ve vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini, ne kadarının başka bir bahara kaldığını test ettik.

Samsung Galaxy S3 ile gelen yeniliklerden ilki gövde malzemesi olarak polykarbonat kullanılmış olması. Evet, bu malzeme gerçekten kolay kolay çizilmiyor ve çok dayanıklı, ama yine insana plastik hissi veriyor. Metal parçalara sahip olan (ve bu yüzden de epey ağır olan) iPhone 4S veya HTC One S'den bu açıdan hemen ayrılıyor. Buna ek olarak Samsung bu üründe de geleneğini bozmamış ve ön panelin hemen hemen tamamını ekrana ayırmış. Bu sayede cebinizde akıllı telefon kategorisi için "dev gibi" diyebileceğimiz bir ekran taşıyorsunuz. Büyük ekranın en büyük artısı ekrana daha çok şey sığdırabilmek ve daha iyi bir görüntü kalitesi elde etmek. En büyük eksisi ise bundan böyle telefonunuzu tek parmak ile kullanmaya elveda diyecek olmanız. Elbette "dev gibi" elleriniz yoksa...

İnce polykarbonattan yapılmış olan arka kapağı tırnak ile kanırtıp açtıktan sonra hemen şaşırıyorsunuz, çünkü Samsung Galaxy S3 mikroSIM kullanıyor. Yani, eğer eski telefonunuzda klasik bir SIM kart varsa, bu telefona takıp hemen kullanmaya başlamayı hayal etmeyin. Ya köşe başındaki telefoncuya gidip kestirmek ya da operatörünüze gidip yeni bir SIM kart almak gerekli. Samsung Galaxy S3'ün mikroSD yuvası 64 GB'a kadar olan kartları okuyabiliyor. Depolama alanına bulutta 50 GB eklemek mümkün. Samsung 50 GB dropbox alanını iki yıl boyunca ücretsiz olarak veriyor.

Performans

Samsung Galaxy S3 test merkezimizde HTC X One'dan sonra ağırladığımız ikinci dört çekirdekli işlemci kullanan akıllı telefon. Samsung'un Exynos-4412 işlemcisinin rakiplerinden daha yüksek performans gösterdiğini gördük. İşletim sistemi işlemci gücünü otomatik olarak ayarlıyor, yüksek performans isteyen uygulamalara tüm çekirdekleri verirken daha basit uygulamalarda tek ya da çift çekirdek çalıştırarak güç tasarrufu yapıyor. Birkaç istisna dışında bu sistemin Samsung Galaxy S3 üzerinde mükemmele yakın çalıştığını gördük. Uygulamalar ve oyunlar arasında geçiş, vidyodan vidyoya atlamak sıfır sorun çıkartıyor. Uygulamalar tabiri caiz ise "şak" diye açılıyor.

Hissettiğimiz tek duraklamayı uygulamaların ortasında Home tuşuna basıp ana ekrana dönerken yaşadık. Ama benchmark testlerimiz Samsung Galaxy S3'ün işlemci performansını kusursuz olarak nitelendirdi.

Samsung Galaxy S3 özellikle internet uygulamaları, özel olarak da internette sörf yaparken kullanıcı çok mutlu edecek. Hem kablosuz ağ performansı hem de 3G performansı çok başarılı. Android 4 ile beraber gelen web tarayıcısında bulunan çift dokunuş ile zoom yapmada yaşanan problem maalesef Samsung Galaxy S3 modelinde de devam ediyor.

Galaxy S III ile gelen yeni özellikler

Şimdi sırada Samsung Galaxy S3 ile beraber gelen yeni özelliklere göz atmak var. iPhone ile gelen ve çok sükse yapan Siri'nin bir benzeri olan ve telefonu sesle kontrol etmeye yarayan S Voice Control henüz Türkçeyi desteklemiyor ancak İngilizcede epey başarılı. Elbette testlerimizde ağzımızı yüzümüzü büzüp doğal İngilizce konuşmaya çalıştık, anlayabilmesi için epey uğraşmak zorunda kaldık ama bu özelliğin Türkçe sürümü gelmeden üzerinde fikir yürütmenin doğru olmayacağını düşünüyoruz.

Büyük ekranlı bir telefonun en büyük özelliği kendisini bir bilgisayar sanması. Bunu da nereden anlıyoruz? Samsung Galaxy S3 ile gelen Picture-in-picture özelliğine bakıyoruz... Diyelim ki tam ekran vidyo seyrediyorsunuz. Vidyonun görüntüsünden çok sesi sizi ilgilendiriyorsa (örneğin Podcast seyrediyor olabilirsiniz) sağ alttaki düğmeye basarak vidyoyuyu küçültebiliyor ve örneğin internette sörf yapmaya başlayabiliyorsunuz. Ama bu özellik sadece telefonun belleğindeki yani offline vidyolar için geçerli, you tube veya benzeri sitelerden stream edilen vidyo içeriğinde çalışmıyor.

Uzun lafın kısası, S3'ün "yepyeni" özelliklerinin çoğu biraz aceleye getirilmiş. Sesli kontrol fena değil ama Türkçe'de ne olacağı meçhul, Picture-in-picture sadece offline vidyolarda çalışıyor, otomatik ekran kapama pek reklamlardaki gibi değil. Görünüşe bakılırsa rakiplerin önüne geçmek için geliştirme ekibinin aklına gelen her fikir telefona sokuşturulmuş. Bu fikirler biraz daha olgun hale geldikten sonra uygulamaya sokulsaydı S3'ün diğer Android telefonlar arasında zirveye oturması işten bile olmazdı.

Ekran, kamera, tuşlar ve pil

4,8 inç Super-AMOLED ekran, 1.280 x 720 Pixel. Rakamlar etkileyici ama ekran parlaklığı biraz zayıf. Yine de kontrast, renk alanı ve ışıma ölçümleri optimal sonuç verdi. Ancak teknik testleri bir kenara bırakırsak, kullananların hepsi görüntüden son derece memnun. Kameranın günışığı ve karanlıkta yaptığı çekimler muhteşem. Renkler güçlü, netlik harika. Ancak yapay ışık için aynı şeyi söylememiz mümkün değil. Hatta elde ettiğimiz sonuçlar S2'nin bile altında. Zayıf ışıkta flaş kullanmazsanız çamur gibi resimlerle karşılaşabiliyorsunuz ama genelde idare eder diyelim. Full HD vidyo kamera ile günışığında yapılan çekimler oldukça başarılı. Bir başka övgüye değer nokta da S3'ün müzikçaları. Pakete dahil olan son derece yüksek kaliteli kulakiçi kulaklıklar ve preset ayarlar sayesinde muhteşem bir müzik performansı elde ediyorsunuz.

Android 4'ü sanal tuşlarla değil, Samsung'larda artık alıştığımız şekilde Home, Menü ve Geri Dön tuşları ile kontrol ediyorsunuz. S3'te "Recent Apps-Son uygulamalar" tuşuna yer verilmemiş. Son kullanılan uygulamalara, Android 4 güncellemesi yapılmış S2'lerdeki gibi Home tuşuna uzun basarak ulaşıyorsunuz. Android 4 ile gelen bir yenilik, uygulama ve widget menülerindeki genel görünüm seçeneği. Her ikisinde de çift dokunuş ile zoom yaparak bütün ekranların genel görünümüne ulaşmak mümkün. Hızlı erişim menüleri geliştirilirken galiba HTC'den "esinlenilmiş". Ama bunların dışında TouchWiz 4 ile karşılaştırıldığında pek yenilik yok. Yeni klasör oluşturmak için menü tuşunu kullanıyorsunuz. İki uygulama simgesini birbirinin üstüne çekip bırakamıyorsunuz. Diğer telefonlardan alıştığımız Hub hizmeti S3'te de mevcut. Game Hub ve vidyo Hub'da çeşitli oyun ve film seçenekleri bulunuyor. Music Hub ise parçalarınızı çevrimiçi olarak kaydetmenizi sağlıyor ve streaming hizmetine erişim sunuyor. Ancak bu hizmet paralı. Yeni TouchWiz'in kullanımı çok kolay ve eski sürümlerin bütün avantajlarına sahip. Ama bizce Android 4'lü telefonlar içinde en rahat kullanım yine HTC'nin Sense arayüzünde.

S3'ün pili, 7 saat konuşma süresi sağlıyor. Bu süre, ekranın tam parlaklıkla kullanılması halinde 6 saate iniyor. Bu, küçük ekranlı bir telefonun kullanım süresine denk ve böyle büyük bir ekran için gereken enerji gözönüne alındığında gayet tatminkâr. Konuşma kalitesi ise durumdan duruma fark ediyor. Cep telefonunda ses çok net ancak karşı taraf sabit hat kullanıyorsa sesi kesik kesik duyabiliyor. S2'ye oranla en büyük ilerleme hoparlörle konuşma. Halen istenilen seviyeye ulaşmamış olsa da ses kalitesinin çok daha iyi olduğu söylenebilir.

Sonuç

Samsung en yeni telefonuyla yine bir adım öne geçmeyi başarmış. S3 çok büyük yenilikler sunmasa da, her yönüyle "düzgün" bir telefon. Gelen yeni özellikler de, daha önce değindiğimiz gibi biraz ham. Ama yine de bir akıllı telefondan bekleyeceğiniz her şeyi S3'te bulabilirsiniz. Güçlü ekran, etkileyici performans ve uzun pil ömrü, S3'ü akıllı telefon listemizin başına yerleştiriyor. Bildiğiniz gibi Samsung şu anda dağıtım sorunlarıyla boğuşuyor, ancak en geç Haziran ortasında yaklaşık 2.000 TL'ye satışa sunulacak.

Alternatif

S3'ün alternatifi Tayvan'dan geliyor. S3'ün ekranı sizin için fazla büyükse HTC One S'i öneriyoruz. S3 gelene kadar listemizin tepesinde yer alan bu telefon rahat kullanımı, kusursuz işçiliği, mükemmel performansı ve kaliteli ekranı ile etkileyici bir portre çiziyor. Makul fiyatı ile de S3'e göre oldukça ucuz. Ancak Galaxy S3 büyüklüğündeki hiçbir Android 4'lü telefon, S3'ün performans ve pil ömrüne sahip değil.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
samsungun, test, İşte, şaheseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung'dan Yeni Kamera: Samsung Q20 Bulut Bilim Dünyasından Son Haberler 1 15 Nisan 2012 14:43
Samsung'dan Yeni Kamera: Samsung Q20 ALeMCi Bilgisayar Donanımı 0 15 Nisan 2012 11:11
V8'in Yeni Sürümü Çıktı, İşte Test Sonuçları! ALeMCi Windows 0 27 Mart 2012 12:46
En iyi notebook hangisi? İşte test sonuçlarıı! Juventus Bilişim Hukuku 0 01 Temmuz 2009 00:18