IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2013, 02:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung NX1100 İnceleme




Aynasız olarak adlandırılan kategorinin en popüler fotoğraf makinelerinden biri olan Samsung NX1100 inceleme konuğumuz oluyor. Ürünün tüm özellikleri incelememizde.

Objektifi değiştirilebilir (dijital SLR) fotoğraf makineleri yıllardır hayatımızda yer alan bir kavram. 2008 yılından itibaren bu ürünler farklı bir kulvarda da karşımıza çıkmaya başladı: Aynasız.

İngilizce'de Mirrorless olarak tanımlanan bu yeni kategorinin dijital SLR'dan en önemli farkı vizörden görüntü alabilmek için gerekli olan prizma sistemini kullanmamaları. Bu sayede aynasız fotoğraf makineleri çok daha ince ve küçük tasarlanabilir hale geldiler.

Bu alanda ciddi yatırımları bulunan Samsung, NX ailesi ile birkaç yıldır yeni ürünleri pazara sunuyor. Ailenin en yeni üyesi ise NX1100:

APS-C boyutunda sensör

Samsung NX1100, dijital SLR modellerde görmeye alıştığımız APS-C boyutunda sensör kullanıyor. CMOS sensörün boyutunun büyük olması (23.5x15.7 mm) görüntü kalitesinin de aynı oranda iyi olmasını sağlıyor. Benzerlerinde olduğu gibi vizör bulunmayan fotoğraf makinesinde 3 inçlik LCD bir ekran, kablosuz ağlara bağlanabilme özelliği, Full HD video kayıt, harici mini flaş, Panorama gibi hazır çekim modları ve manuel modlar, 3D modu ve saniyede 8 kare seri fotoğraf çekimi gibi özellikler bulunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çözünürlük 20 Megapiksel
Fotoğraf makinesinin çözünürlüğü 20.3 Megapiksel gibi oldukça yüksek bir değere sahip. Bu yüksek çözünürlük yardımı ile büyük boyutlu baskılarda bile sorun yaşanmıyor. Ayrıca çözünürlüğün yüksek olması sayesinde kadraj alınan karelerde bile yüksek çözünürlük elde edilebiliyor.

Objektif konusu
Bu tip ürünlerde dikkat edilmesi gereken bir konu da objektif çeşitliliği. Fotoğraf makinesinde Samsung tarafından geliştirilen NX boyanet kullanılıyor. Samsung’un ülkemizde de satılan birçok uyumlu objektifini bu fotoğraf makinesi ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Öte yandan kit olarak satın alındığında kutudan çıkan objektifin 18-55mm olduğunu hatırlatalım. Bu objektif günlük kullanımda yeterli oluyor.

Hazır çekim modları
Fotoğraf ve video kalitesi iyi olan NX1100, birçok modu ile kullanıcıya yardımcı oluyor. Ayrıca teknik bilgisi yeterli kullanıcılar P, S, A ve M gibi manuel modlarla da çekim yapabiliyorlar. Özellikle hazır çekim modları seçenek anlamında çok faydalı olmuş. Ayrıca farklı filtre ve efektlerle ilginç ve eğlenceli sonuçlar alınabiliyor.

Wi-Fi özelliği
Fotoğraf makinesi kablosuz ağlara da bağlanabiliyor. Bu sayede fotoğrafları e-posta ile gönderme, farklı cihazlarla paylaşma ve benzeri birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Samsung bu konuya çok önem veriyor ve kablosuz ağ teknolojisini kullanan birçok farklı özellik bu üründe yer alıyor. Bunlardan biri de Remote Viewfinder.

Remote Viewfinder
Samsung'un farklı fotoğraf makinelerinde de bulunan bu özellik yardımı ile cep telefonu ya da tablete yüklenen bir uygulama ile fotoğraf makinesinin uzaktan kumanda edilebiliyor. Bu özelliği cep telefonu ya da tabletinizde kullanarak fotoğraf makinesinin kadrajını cihazın ekranından görebiliyorsunuz. İşe yarayan güzel bir özellik.

Harici mini flaş
Fotoğraf makinesinde bütünleşik bir flaş bulunmuyor. Samsung bunun yerine harici bir flaş koymayı uygun görmüş. Bu harici mini flaş ürünün kutusundan çıkıyor. İşlevsel anlamda bütünleşik flaştan bir farkı olmayan bu ürün başarılı bir şekilde çalışıyor.

3D fotoğraf desteği
Fotoğraf makinesi aynı zamanda 3D fotoğraf da çekebiliyor. Uyumlu bir televizyonunuz varsa bu fotoğrafları televizyonda bakabiliyorsunuz.
Fotoğraf konusunda ciddi amatör/profesyonel kullanıcılara hitap eden Samsung NX1100 son teknolojik özelliklerle donatılmış güzel bir model.
  • 20.3 Megapiksel çözünürlük
  • APS-C boyutu CMOS sensör
  • Wi-Fi özelliği
  • Full HD video kayıt
  • 3 inç 640x480 piksel LCD ekran
  • Samsung NX objektif bayonet yuvası
  • Hazır çekim modları
  • P, S, A ve M modları
  • 12800 maksimum ISO değeri
  • Panorama modu
  • Harici mini flaş (kutudan çıkıyor)
  • KDV dahil 1499 TL (18-55MM BEYAZ + 50-200MM DOUBLE KIT)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nx1100, samsung, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung ATIV Book 9 Lite İnceleme SeckiN Samsung 0 08 Eylül 2013 00:14
Samsung Chat On vide o İnceleme ALeMCi Samsung 0 17 Nisan 2012 17:15
Samsung'dan Yeni Kamera: Samsung Q20 Bulut Bilim Dünyasından Son Haberler 1 15 Nisan 2012 14:43