IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2013, 14:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
sibel tüzün




1971 yılında İstanbul' da doğan Sibel Tüzün, 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosunda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosunda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın, Hikmet Şimşek gibi değerli öğretmenler ve koro şefleriyle çalıştı.
Beşiktaş Atatürk Lisesinde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Millyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışmasında okuluna üçüncülük kazandırdı. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başladı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi biçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etti.

1988 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle alınan Sibel, klasik müzikte öğrenciliği, jazz ve pop müzikte de yorumculuğu sürdürdü.

1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attı. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin ve Eurovision Şarkı yarışmalarına katılarak ödüller aldı.

1992' de RAKS Müzik Yapım' la anlaşma imzalayarak, ilk albümü AH BİZ KIZLAR' ı seslendirdi. Gerek albümde çalışan Şehrazat, İskender Paydaş, Ümit Kuzer, Ozan-Kenan Doğulu gibi isimlerin eserlerini, gerekse Sibel' in yorumculuk yeteneği ve sahne performansı, albümün kısa sürede geniş kitleler tarafından sevilmesini sağladı. Pop müzikte ve klip sektörleri yeni gelişmeye başladığı halde albüm üç hit parça çıkardı: Beni Bağlamaz, Ah Biz Kızlar ve Şamata. Bu başarıyla Sibel yaklaşık iki yıl süreyle yurt içi ve yurt dışında pekçok konserler verdi.

1994 yılında Londra' da Robert Bricknell ile bir süre şan derslerine devam etti. Ardından Türkiye' ye dönüp RAKS Müzikle ikinci albüm çalışmalarına başladı. Albüm ve Sibel yine hakedilen başarıyı yakaladılar. Kısa sürede yakalanan satış grafiğiyle beraber yine hitler ortaya çıkarmaya başladı. Kaçın Kurrası, Gözümün Bebeği, Anca Beraber(Too Late) gibi. 1997 Avrupa konserlerinden sonra Arinna Yapımı kurdu.

1998 Haziran ayı içinde piyasaya çıkacak olan üçüncü albümde - Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda - sekiz parçanın sözlerini Sibel yazdı. Müzik adına hep başarılı çalışmalar yapan Sibel, albümün prodüktörlüğünü de üstlenerek çok farklı ve iddialı bir çalışmaya imza attı.

2001 yılında Bay Müzik'le anlasarak YINE YANLIZIM albümünü piyasaya sürdü.

2002 yılında yapımcı olarak yine ARINNA Müzik'le çalışmaya karar veren Sibel, albümde yer alacak on şarkının da söz ve müziklerini hazırladı.

2003 yılında piyasaya çıkan KIRMIZI müzik ve satış listelerinde hızla ilerlemeye devam ediyor.

Müzik dışında otomobil sporları ve yelkenle de ilgilenen Sibel, iki sezon ünlü rallici Ethem Genim'in co-pilotluğunu yaptı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sibel, tüzün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sibel Tüzün - Saten Re-Mix Sır Müzik Dünyası 0 09 Eylül 2013 13:05
Sibel Tüzün Ada alerjimi tetikledi PassioN Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2012 21:13
Sibel Tüzün Survivor Kadrosuna Katılıyor Liaaa Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 16:13