IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2013, 22:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ferhat Göçer Hayatı ( Biyografisi )




İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ve Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunu Ferhat Göçer 2 yıl sözleşmeli olarak çalıştığı Devlet Opera ve Balesi'nden Şanlıurfa'ya doktor olarak tayini çıkmasıyla mecburi hizmet nedeniyle ayrılır. İstanbul'a döndüğünde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde Genel Cerrah olarak göreve başlayıp kendine müzikte yeni bir hedef belirlemiştir.
Türk Müziğini aldığı klasik eğitim ile birleştirip dünyaya tanıtmak. Bu hedefi doğrultusunda çalışmalarına ve halen Genel Cerrahlığa devam etmektedir. Dünya opera repertuarından günümüz şarkılarına, Napolitanlardan, Chanson'lara, Rembetiko'lara Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerinden, Halk Müziğimizin örneklerine, Hafif Batı Müziği'nin nostaljik parçalarından günümüz müziğine kadar farklı müzik türlerini seyircisiyle buluşturan ve şu ana kadar kendi kurduğu ülkemizde ki tek şahsa ait senfoni orkestrası olan Metropol Senfoni Orkestrası ile seyirci rekorları kıran konserler veren Ferhat Göçer, "Dön Diyemedim" isimli albümünü müzik marketlere sundu.
Anadolu ezgilerini, evrensel senfonik dünya müziği ile kaynaştırarak farklı ve keskin tarzların duygusal çatışmalarının bütünlüğünü ortaya çıkarmak ve bunu Anadolu'da olgunlaştırdıktan sonra dünyaya sunma hedefini taşıyan Ferhat Göçer, "Anadolu Aryaları" adlı projesi ile İstanbul'dan, Diyarbakır'a, Gaziantep'ten İzmir'e, Ankara'ya uzanan konserler gerçekleştirdi.


Halen Haydarpaşa Numune Hastanesi' ndeki görevine devam eden sanatçının müzikal yaşamı İ. Ü. Tıp Fakültesi mezuniyetinin ardından 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Ön Lisans eğitim programını kazanmasıyla başlıyor. Ferhat Göçer aynı zamanda Türkiye' deki ilk şahsa ait senfoni orkestrası olan ve büyük başarılara imza atarak yurtiçi ve yurtdışında oldukça ses getiren "Metropol Senfoni Orkestrası' nın kurucusu. Sanatçı sahnede, görünüşte birbirine aykırı iki tarzı, Klasik Batı ve Türk Müziği' ni kendine özgü yorumu ile tek vücutta birleştirerek ortak bir ruha kavuşturuyor. Ferhat Göçer Türk Müziği' ni batıya yaklaştırarak ve klasik müziği Dünyada' ki Neo Klasik akıma uygun bir şekilde yeniden yorumlayarak dinleyicilere sevdirmeyi amaçlıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biyografisi, ferhat, göçer, hayatı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ferhat Göçer'in bu imajı çok şaşırtacak PassioN Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 20:39
Ferhat Göçer Kızım Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Mayıs 2010 20:53
Ferhat Göçer'in büyük ayıbı Collettivo Haber Arşivi 0 24 Eylül 2008 11:12
Ferhat Göçer kazada yaralandı Angel Haber Arşivi 0 26 Haziran 2008 11:24