IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2022, 16:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sermet Erkin - Biyografisi




Sermet Erkin
(d. 10 Eylül 1957, Karamürsel, Kocaeli),
Türk illüzyonist ve tiyatro oyuncusu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Üniversitesi Felsefe Tarihi Bölümü mezunu olan Erkin, ilkokul zamanından itibaren ilgi duyduğu illüzyon sanatının, Türkiye'deki en ünlü ustası Zati Sungur'un öğrencisidir. Çocuk yaşta İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi ve İstanbul Radyosu Çocuk Saati programında devam etti.

1977'ye kadar İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. Bir dönem kendi adına topluluk kurarak tiyatro yaptı. Türkiye'nin en büyük Karagöz tasvirleri ile piyes ve ses kayıt koleksiyonlarının sahibidir. Bir dönem Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu'nda kendi adına bir topluluk kurarak, burada Eli Saghi'nin Çılgın Annem komedisini sergilemiştir. En son Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nda üç yıl devam eden Kibritçi Kız Müzikali'nde sahne almıştır.

1974'ten itibaren profesyonel olarak illüzyonistliğe başladı. Anadolu'nun 250'den fazla il ve ilçesinde turneler yapıp, yurt dışında ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çekoslovakya (1983), Çuvaşistan, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Nahcivan, Özbekistan, Rusya Federasyonu ve Tataristan’da en ünlü gece kulüpleri ve sirklerde gösteriler sergiledi.

Çeşitli okul dergileri, kitapları, gazete ve dergilerde çocuk sayfaları, Gelişim Larrousse Ansiklopedisi gibi yayınlarda çalışmalar yaptı. Bando çocuk dergisinin son yayın yönetmeni idi. 18 yıldan fazla bir süre İstanbul Kervansaray Gazinosu'nda çalışan sanatçı, çeşitli konferans, söyleşi ve organizasyonlarla iç içe yaşadı. Ankara Bilkent Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, Sermet Erkin'in hayatının anlatıldığı bir belgesel hazırlamıştır. Yalova Belediyesi Başkan Danışmanlığından emeklidir.

1965 yılından beri televizyonlarda çeşitli programlara katıldı, hazırlayıp sundu ve dizilerde rol aldı. 2011 yılında Leyla ile Mecnun dizisinin bir bölümüne konuk oyuncu oldu. Bugüne kadar çeşitli dernek ve kuruluşlardan onlarca ödül aldı, yaşamı kitaplaştırılmak üzere kaleme alınmış sanatçı, biri kız biri erkek iki çocuk sahibidir. Hâlen yaşamını memleketi olan Karamürsel'de sürdürmekte ve gösterilerini aralıksız sürdürmekte ve Atlas Tarih dergisinde yazmaktadır. 2019 yılında Ali İhsan Varol'un sunduğu Kelime Oyunu programına katılmıştır.

...

ALINTI

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biyografi, ilizyonist, sermet erkin, tiyatro sanatçısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beş Tavuk Bir Horoz (1974) Sermet Serdengeçti, Mine Mutlu CORDON BLEU Antikacı 0 31 Mart 2021 20:49
Canım De Bana (1975) Arzu Okay, Sermet Serdengeçti CORDON BLEU Antikacı 0 20 Şubat 2021 15:35
Sermet Muhtar Alus * Mara Edebi Şahsiyetler 0 20 Mayıs 2018 12:21
Sermet Yeşil Kimdir, Biyografisi Ebru Oyuncular / Yönetmenler 0 05 Eylül 2016 23:26