28 Eylül 2009, 15:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Isırgan Yemeği Malzemeler Yarım kilo ısırgan otu 2 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 demet pazı 1 su bardağı su 1 su bardağı süt Deniz tuzu 4-5 çorba kaşığı mısır unu Kırmızı pul biber Yapılışı Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Ayıklayıp doğradığınız sarımsağı beş dakika kavurun. Güzelce yıkayıp doğradığınız ısırgan otunu ekleyin. Sonra, tencereye pazıyı katın. Mısır ununu ilâve edin. 3-4 dakika da un ile birlikte kavurun. Daha sonra, yavaş yavaş su ve sütü ekleyin. Burada, un ile su ve sütün her buluşmasında olduğu gibi, unun topaklanmaması önemli. Çok yavaş ama devamlı karıştırmak şart! Yemek suyunu çeker gibi olduğunda, deniz tuzu ile kırmızı pul biberi ilâve edin. Tüm yemeği bir güzel karıştırdıktan sonra, sıcak sıcak ikram edin. | |
|
Etiketler |
isirgan, isırgan, yemedi, yemegi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Isırgan Otu Tavsiyesi | Ecrin | Alternatif Tıp | 2 | 06 Haziran 2023 16:23 |
Isırgan Otu Çorbası | Amelia | Çorbalar | 2 | 01 Ekim 2014 00:00 |
Isırgan Otu Çayı | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Haziran 2014 20:50 |
Isırgan Otu ve Saç Bakımı | Zen | Saç Modelleri ve Bakımı | 0 | 19 Mayıs 2013 16:19 |
Isırgan Püresi | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 25 Mart 2009 04:40 |