29 Aralık 2009, 15:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şakşuka Hem meze hem de salata olarak sunabileceğiniz patates, patlıcan, kabak ve sivri biberin muhteşem uyumu: şakşuka tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 Adet patates- 2 Adet patlıcan- 1 adet kabak- 2-3 Adet sivri biber- 2 Adet domates- 1-2 Diş sarımsak- Damak tadınıza göre tuz- Kızartmak için sıvıyağ. Hazırlanışı: Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Sivribiberleri orta büyüklükte doğrayın.Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.Sebzeleri sırasıyla kızartın.Kızaran sebzelerin fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.Küçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üzerine ekleyin.Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ve tuzunu dökün. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
saksuka, şakşuka |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şakşuka, Artvin Yöresine Özgü Yöresel Bir Tat | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:59 |
Diyet Şakşuka | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:29 |