IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Mayıs 2010, 15:22   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı Patlıcan Sote




Mantarlı Patlıcan Sote
Malzemeler,
2 adet patlıcan
500 gram mantar
2 adet tatlı kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı bulgur
Damak tadınıza göre tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı,
Bulguru derin kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Kapağını kapatıp şişmesi için bekletin.
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya kızartma yağını alıp kızdırın.
Yüksek ateşte patlıcanları kızartın.
Fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Mantar, biber ve soğanı orta büyüklükte doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.
Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Üzerine mantar ve biberi ekleyin.
Mantar suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan indirmeden önce tuzunu ilave edin.
Kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın.
Şişmiş bulgura tuz ekleyip karıştırın.
Düz bir servis tabağına alın.
Üzerine mantarlı patlıcan karışımını yayın.
Maydanozu incecik doğrayıp üzerine serpin.
Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mantarlı, patlıcan, sote


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güveçte Mantarlı Kaşarlı Karışık Et Sote Letisya Et Yemekleri 0 18 Kasım 2013 00:19
tavuk sote Bak Tavuk Yemekleri 0 22 Nisan 2012 23:54
Et sote Bora Et Yemekleri 19 09 Mart 2012 11:55