IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Haziran 2012, 21:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi


Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Hazırlama Süresi: 25-30 dakika Pişirme Süresi: 25-30 dakika


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • 1 karnabahar
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
Beşamel Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 g kaşar peyniri rendesi
  • tuz, karabiber
Üzeri için :
  • 50 g kaşar peyniri rendesi
  • kırmızı toz biber

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyalım. Sonra bir tencereye su koyup haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzelim bir kenarda bekletelim. Ayrı bir tavada küp doğranmış soğanı az yağ ekleyip kavuralım. Küçük doğranmış tavukları da ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Borcamı çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Haşladığımız karnabaharlarımızı döşeyelim borcama. Daha sonra kavurduğumuz tavadaki iç harcımızı karnabaharların üzerine eşit olarak dağıtalım. Ardından Beşamel sosu hazırlayalım. Küçük bir tencereye un ve sıvıyağı alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azara ileve edip sürekli tel çırpıcıyla çırpalım. Topaklanmaması için. Kıvamı çok koyu olur ise çok az süt ilavesi yapabilirisinz. Kıvam alan beşamel sosumuza rendelenmiş kaşar peynirini, tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ilave edip karıştıralım. Sosu da tavuklu iç harcın üzerine eşit olarak gezdirelim.
En son olarak da rende kaşar peynirini üzerine sepiştirelim ve toz kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış fırında beşamel sosumuz pişene kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim . 15-20 dk da pişiyor.
Enfes lezzetteki yemeğimiz servise hazır…
Afiyet Olsun…..
Bu yemeği kesinlikle yapmanızı öneriyorum. Yanına pirinç pilavıyla müthiş oluyor. Tadına bayılacaksınız……
Fırın ayarı farklılık göstereceği için kontrollü pişirmenizi öneriyorum…..

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beşamel, karnabahar, soslu, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel Soslu Ispanak YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:54
Beşamel soslu enginar YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 04:38
Fırında beşamel soslu kabak YapraK Sebze Yemekleri 0 28 Eylül 2009 15:47
Beşamel Soslu Karnabahar Dilara Sebze Yemekleri 0 09 Mayıs 2009 09:12
Beşamel Soslu Tavuk Kralice Tavuk Yemekleri 1 12 Mart 2009 06:33