21 Mart 2013, 17:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Taze Bakla Tarifi Etli Taze Bakla Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: (6 -8 Kişilik) 1 kilo taze bakla 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker yarım limonun suyu( isterseniz) 3 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı sıvıyağ Tarifi: Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın. Soğanları yemeklik gibi doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın. Soğanları katın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı suretiyle pişirin. Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin. Orta hararetli ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. İsteğinize göre üzerine dereotu ve sarımsaklı yoğurtla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.. | |
|
Etiketler |
bakla, etli, tarifi, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze Bakla Kavurması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Ağustos 2010 13:17 |
Taze Bakla Ezmesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:14 |
Etli Taze Bakla | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:48 |
Zeytinyağlı Taze Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:40 |