IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22 Mayıs 2013, 16:07   #1
Zen
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sebze Musakka nasıl yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler

  • 450 Gram Patlıcan, Dilimlenmiş
  • Yarım Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 2 Su Bardağı Sebze Suyu
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğna, Dilimlenmiş
  • 1 Diş Sarımsak, dövülmüş
  • 225 Gram Mantar, Dilimlenmiş
  • 400 Gram Nohut, Haşlanmış
  • 400 Gram Domates, Doğranmış
  • 2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Domates
  • 3 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Adet Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Çedar Peyniri
Yapılışı
  • Patlıcanları dilimleyip tuzlayın ve bir süzgecin içinde bekletin.
  • Bu sırada, mercimeği, sebze suyunu ve defne yaprağını bir tencerenin içine koyun. Tencerenin kapağını kapatın, kaynamaya bırakın ve mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika ağır ateşte kaynatın. Sularını süzdürün.
  • Tencerede 1 yemek kaşığı yağı kızdırın. Soğan ile sarımsağı ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Mercimekleri, mantarları, nohutları, domatesleri, domates püresini ve suyu ekleyip karıştırın. kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatın ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın.
  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Patlıcanları bir kez sudan geçirin ve suyunu süzün. Daha sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp iyice kurutun. Kızartma tavasında kalan yağı kızdırın ve patlıcan dilimlerini bir kez çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın.
  • Mercimek Karışımına tuz ve karabiber ekleyin. Büyük, derin olmayan, ısıya dayanıklı bir fırın tabağına ya da fırın tepsisine patlıcan dilimlerini bir sıra dizin, sonra mercimek karışımından kaşıkla alarak üzerlerine dökün. Malzemeleri bitirene kadar tüm katmanlara aynı işlemi uygulayın.
  • Yoğurt ve yumurtaları çırpın. Tuz ve karabiber ekleyip karışımı tabağa dökün. Rendelenmiş peyniri en üste serpin ve 45 dakika kadar, en üst yüzeyi altın rengini alıp, üzerinde kabarcıklar oluşuncaya kadar fırınlayın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
musakka, nasıl, sebze, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18
Omaç Nasıl Yapılır YapraK Yemek Tarifleri 0 05 Mart 2010 02:21
çocuk nasıl yapılır :) Golf Fıkra 12 17 Mart 2009 02:15
SP3'lü XP CD'si nasıl yapılır? Dilara Windows 5 04 Aralık 2008 17:04
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51

×