IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/)
-   -   Kurutulmuş Domates ve Beyaz Peynirli Enginar (https://www.ircforumlari.net/sebze-yemekleri/587136-kurutulmus-domates-ve-beyaz-peynirli-enginar.html)

Burce 14 Mayıs 2014 21:53

Kurutulmuş Domates ve Beyaz Peynirli Enginar
 
Bu tarif ile günlük C vitamini ihtiyacınızın %55′ini ve kalsiyum ihtiyacınızın %23′ünü karşılayacaksınız.
Lif açısından çok zengin, karaciğerin en yakın arkadaşı ve yapılan araştırmalara göre antioksidan zenginliği açısından 1000 gıda içerisinden 7. sırada yer alan bu muhteşem sebzeyi farklı şekillerde tüketmeliyiz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

4 büyük enginar (yapraklı)

2 bardak tam tahıl ekmek kırıntısı (bayat ekmekleri rondodan geçirin)

1 bardak beyaz peynir (ufalanmış – light kullanabiliriz)

2/3 bardak kurutulmuş domates (geceden ılık suda bekletin ve küçük parçalar şeklinde doğrayın)

1/2 bardak taze fesleğen yaprakları (ellerinizle parçalayın)

4 diş sarımsak (küçük doğranmış)

1/4 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

2 bardak tavuk suyu (isterseniz su kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:

1- Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

2- Bir kasenin içinde ekmek kırıntısı, peynir, domates, 2 sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiberi 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın.

3- Enginarlarınızın dış yapraklarını temizletip ortasını ayıklatın. (enginarcılar bunu dolmalık olarak bilir). Yaprakların uç taraflarını bir makas ile kesin..

4- Enginarların ortasına karışımdan birer kaşık koyun. Kalan karışımı yaprakların üstüne serpiştirin.

5- Fırına girebilen bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında kalan sarımsakları ısıtın (30 saniye). İçine tavuksuyu ve limonu ekleyip kaynatın. Enginarları bu kaba yerleştirin ve üzerini folyo ile kapatarak fırında 50 dakika pişirin. Folyoyu bu aşamada çıkartın ve 10 dakika daha, enginarların üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net