![]() |
Annemin Bamya Çorbası (Yemeği) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Annemin Bamya Çorbası (Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler 350 gram çok az yağlı kuzu eti 350 gram küçük boy bamya 1 orta boy soğan 4 adet yeşil biber 5 diş sarımsak 2 tutam kadar maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz çay kaşığının ucuyla karabiber 1 buçuk yemek kaşığı ev salçası (eğer hazır salça ise 1 kaşık yeterli gelir. ) 2 küçük domates 2 orta boy limon 1 buçuk su bardağı su Annemin Bamya Çorbası (Yemeği) Tarifi Yapılışı Öncelikle bamyalarımızı ayıklayıp yıkıyoruz ve üzerine kararmaması hemde sünmemesi için 2 limonu sıkıp beklemeye alıyoruz. Soğanımızı, biberimizi tenceremize küçük küçük doğrayarak alalım. Hemen etimizi de atıp güzelce kavuralım. Sebzelerimiz ve etimiz hafif yumuşayınca kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi tenceremize koyuyoruz. Arasıra karıştırarak 5-6 dk. pişiriyoruz ve limonladığımız bamyalarımızı da tenceremize atıyoruz. Tuzunu da atıp metal kaşık ile ezmeden hemen karıştırıyoruz. Kapağımızı kapatıp 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz. 10 dk sonunda iyice kavrulup suyunu çeken balyalarımıza 1 buçuk su bardağı kadar su ekliyoruz. Karabiberini de ekliyoruz. Bununla da 5 dk pişirip ocağın altını kapatıyoruz. İşte Aksaray dan Canım Annemin Bamya Çorbası Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk