16 Ocak 2020, 16:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Limon Aromalı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İçindekiler 1 adet limon 2 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı kahverengi şeker 1,5 su bardağı su 200 gr donmuş vişne 400 gr kereviz ½ çay kaşığı tuz 3 adet karanfil 10 adet badem 2 adet karanfil topuzu 100 ml zeytinyağı 50 ml su Bir adet limonun kabuklarını rendeledikten sonra suyunu sıkın. İki çay kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı kahverengi şekerle kaynatın. Üstüne bir buçuk su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başladığında 200 gram donmuş vişneyi atın. Donmuş bulamazsanız komposto kullanabilirsiniz, o zaman şekerini biraz daha az koymalısınız. Vişneler iyice kaynamaya başlayınca 1 santim kalınlığında uzunlamasına kestiğiniz 400 gram kerevizi ekleyin. 15 dakikada pişecek. Ayrıca 100 gram kereviz daha ayırıp suda bir yarım çay kaşığı tuz ve üç adet karanfille pişirin. Güzel bir tabağa alın, kaynattığınız sade kerevizi de püre yapıp fotoğraftaki gibi aralara toplar halinde yerleştirin. Üstüne iki adet karanfil başı ve 10 adet bademi ayrı ayrı dövüp ekleyin. Fısfısınız varsa 100 ml. zeytinyağını 50 ml. suyla karışımın üstüne sıkın. Taze nane yapraklarını da dağıtarak biraz vişneli kereviz, biraz püre kereviz; nane, badem ve karanfilli tam bir lokmayla tadın. Alıntı | |
|
Etiketler |
vişneli limon aromalı zeytinyağlı kereviz tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi | Sarya | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2020 20:46 |
Strefen Limon ve Bal Aromalı Pastil | Desmont | İlaçlar ve Yan Etkileri | 0 | 23 Ocak 2015 21:06 |
Limon Aromalı Milföyler | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:35 |
Limon ve Kereviz En Büyük Destekçiniz | YapraK | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 25 Ağustos 2009 13:15 |
Zeytinyağlı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:25 |