IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Tanem
  • 2 Post By Dedecan61
  • 2 Post By Feronia
  • 1 Post By Beatrice

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06 Ekim 2023, 16:26   #1
Çevrimdışı
~ TeFeCi’nin KıZı ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanaklı Volovan




Ispanaklı Volovan

Gerçi bu yemeğin bir ara sıcak olarak milföy hamuru kullanıldığını da belirtmeliyim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Malzemeler:

SuperFresh Soğan
(2 Yemek Kaşığı)
Karabiber
(1 Çay Kaşığı)
Tuz
(1 Çay Kaşığı)
Yumurta
(1 Adet)
Krema
(150 Mililitre)
Sıvı Yağ
(2 Yemek Kaşığı)
Mantar
(10 Adet)
Kaşar Peyniri
(1 Çay Bardağı)
SuperFresh Ispanak
(1 Adet (Paket))
SuperFresh Milföy Hamuru
(18 Adet)

Ispanaklı Volovan Tarifi
ADIM 1
Oda sıcaklığında beklettiğiniz SuperFresh Milföy’ü yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımıyla daire şeklinde keselim. Kestiğiniz milföylerden 6 tanesini pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alalım. Diğer milföyleri daha ufak bir kalıp ile keselim.

ADIM 2
Fırın tepsisindeki milföylerin kenarlarını hafif ıslatalım. 2 milföyü de üzerine koyup 3 katlı olacak şekilde volovanı hazırlayalım. Kalan milföylere de aynı işlemleri uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Kalan milföylere de aynı işlemleri uygulayalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk. pişirelim.

ADIM 3
Sıvı yağ eklediğiniz tavada SuperFresh Soğanları soteleyelim. Ardından SuperFresh Ispanak’ı ekleyip 4-5 dk. daha soteleyelim.

ADIM 4
Dilimlediğiniz mantarı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Son olarak krema ekleyip 1-2 dk. pişirelim ve ocaktan alalım.

ADIM 5
Fırından çıkardığınız volovanların içini ıspanaklı harç ile dolduralım ve üzerine peynir serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım.

Püf Noktası: Hazırladığınız volovanın kıvamının daha kıyır kıyır olmasını istiyorsanız yemeğinizin suyundan fazla eklememeye özen gösterin.

Afiyet olsun 😋

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peynirli volovan tarifi aLya Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 31 Ocak 2021 22:19
Kiymali volovan (milföy) PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 16:08
Etli Volovan AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:14
Çilekli Volovan oneofgirl Tatlılar 0 31 Ağustos 2013 17:15

×